Waarom kraanwater goed is voor je hart, brein en stofwisseling

Kraanwater is goed voor je hart, brein en stofwisseling

Dagelijks voldoende water drinken kan een aantal gezondheidsproblemen oplossen of voorkomen. Zo is kraanwater goed voor je hart, brein en stofwisseling. KRNWTR+ zet 5 vaak voorkomende klachten voor je op een rijtje, inclusief het positieve effect van kraanwater. Vind je het moeilijk om dagelijks genoeg water te drinken? Het helpt enorm als je het altijd bij je hebt, dan hoef je er ook niet zoveel over na te denken. Een handige manier om dit te doen is met een RVS waterfles. Zo heb je altijd genoeg (koud) kraanwater bij de hand, thuis of onderweg!

1. Kraanwater voorkomt hoofdpijn

Kraanwater helpt bij het voorkomen van de meest slopende hoofdpijn van allemaal: migraine. In The Journal of Neurology is een onderzoek gepubliceerd onder mensen die lijden aan migraine. De ene groep mensen kreeg een placebo toegediend, en de andere groep werd verteld dat ze 1.5 liter water meer moesten drinken dan ze normaal deden. De groep die 1.5 liter water meer dronk ervaarde gemiddeld een kortere en minder intensieve pijn dan de groep die het placebo kreeg toegediend.

2. Je brein werkt beter

Het drinken van water heeft een positieve invloed op de reactiesnelheid van mensen. Het drinken van 8 tot 10 kopjes water per dag kan je cognitieve vaardigheden verhogen met 30%. Hier lees je precies hoeveel liter water je per dag mag drinken.

breinHet menselijk brein heeft veel zuurstof nodig om optimaal te functioneren. “Bijna 80 procent van onze hersenen bestaat uit water, dus het is belangrijk dat je er genoeg van binnen krijgt”, verklaart hoofdonderzoeker van de East London University, Caroline Edmonds. Dus als je veel water drinkt krijgen je hersenen alles wat ze nodig hebben. Wie weinig water drinkt, functioneert ook mentaal slechter.

Bronwater of kraanwater drinken?

Wist je dat er een verschil is tussen het drinken van bronwater of het drinken van kraanwater? Bronwater is niet alleen een stuk slechter voor het milieu, maar heeft ook effect op je gezondheid! Je ziet het in onderstaande video:

Groot Drinkwater Onderzoek

3. Kraanwater houdt je brein alert

Dehydratie is dé oorzaak van vermoeidheid overdag. Dus als je in de middag inzakt en je wanhopig een middag dutje wil doen, drink dan een glas kraanwater. Het zorgt er ook voor dat je beter in je werk bent, of het helpt slechte prestaties op je werk te voorkomen. Je hoeft maar voor 2% uit te drogen en je hebt al moeite met je korte termijn geheugen en je focus op je computerscherm.

hart4. Kraanwater beschermt je hart

Voldoende water drinken kan de kans op een hartaanval verlagen. Het American Journal of Epidemiology toont in een 6-jaar durend onderzoek aan dat mensen, die dagelijks meer dan 5 glazen water per dag drinken, 41% minder kans hebben op een hartaanval vergeleken met mensen die minder dan 2 glazen water per dag drinken.

maag5. Kraanwater stimuleert je stofwisseling

Probeer je gewicht te verliezen? Het drinken van water kan je stofwisseling stimuleren (metabolisme). Volgens  de Journal of Clinical Endocrinology and Metabolism neemt de stofwisseling met 30% toe bij gezonde mannen en vrouwen. Dit effect komt al na 10 minuten en bereikt z’n maximum na 30-40 minuten. Het drinken van een of twee glazen voordat je gaat eten zorgt voor een ‘vol’ gevoel, waardoor je minder gaat eten en dus gewicht verliest.

Hoeveel water drink jij op school of op je werk?

We moeten dus voldoende kraanwater drinken want het is goed voor je hart, brein en gezondheid. Verder bestaat ons lichaam gemiddeld voor 70% uit water. Een belangrijk deel daarvan zit in het bloed en in de hersenen. Ons bloed bestaat voor 92% uit water en onze hersenen voor 90%. Water zorgt ervoor dat voedingsstoffen naar de cellen worden vervoerd en dat afvalstoffen worden afgevoerd.

Verder regelen we met behulp van water onze lichaamstemperatuur en versterken we ons afweersysteem. Kortom, water is erg belangrijk en onmisbaar voor ons lichaam!

Maar naast alle gezondheidsvoordelen is water natuurlijk ook gewoon lekker en verfrissend, vooral als het gefilterd, gekoeld en bruisend is. Daarom zorgt KRNWTR+ met de duurzame watertappunten dat iedereen op kantoor, op school of in de horeca onbeperkt en extra lekker kraanwater kan drinken.

Lees meer over de duurzame watertappunten van KRNWTR+.

Waterdispender_Tafelmodel
Drinkwaterkoeler_waterdispenser_Tapzuil
10 Reactie's
 • anoniem
  Geplaatst op 21:12h, 13 februari Beantwoorden

  Kraanwater is goed voor je?
  Echte propaganda..
  Uit onafhankelijke test is gebleken dat er zoveel slechte toevoegingen zitten dat het gewoon giftig is.

  Mensen doe zelf onderzoek naar wat wel en niet goed is en geloof niet alles dat de regering je vertelt.

  De Groeten.

  • Roderick
   Geplaatst op 22:36h, 20 februari Beantwoorden

   Beste Anoniem,

   Onze waterleidingbedrijven controleren meerdere keren per dag de kwaliteit van ons kraanwater. Sinds de jaren ’70 worden er geen toevoegingen meer aan ons kraanwater gedaan, zoals Fluor.
   We moeten ons goed beseffen wat we in ons drinkwatersysteem lozen (medicijnen, make-up, bestrijdingsmiddelen, etc.) en welke gevolgen dit heeft. De stoffen worden gelukkig wel goed uit ons drinkwater gezuiverd, maar hoe meer stoffen in het watersysteem hoe hoger de zuiveringskosten gaan worden. De stoffen die tóch in het drinkwater komen, komen in zo’n lage concentratie voor dat je een zwembad per dag leeg moet drinken willen medicijnresten effect hebben op ons.

   Als jij andere onafhankelijke testen hebt, kan je die altijd sturen naar info@krnwtr.nl.

 • Willem
  Geplaatst op 15:13h, 07 augustus Beantwoorden

  (Kraan)water goed of slecht voor je? Eens pure propaganda. Zowel goed als slecht is nog nimmer wetenschappelijk aangetoond.
  Zeker als het gaat om afvallen.

 • Jacques
  Geplaatst op 10:35h, 10 september Beantwoorden

  Bij mijn waterleidingbedrijf WML kost 1000 liter water (1m3) exclusief belastingen € 0,7610. Na de belastingen (BTW, BOL en nog een belasting) kost dat water plots € 1,2379. Er zit dus 63% belastingheffing op leidingwater. Op bronwater betaal ik alleen de BTW: 9%. Deze dubbele moraal maakt dat er gerede twijfel ontstaat aan dit soort overheidscampagnes om meer kraanwater te drinken. De Nederlandse overheid verdient namelijk 54% meer belasting op leidingwater dan op bronwater!
  Natuurlijk is kraanwater nog steeds veel goedkoper dan bronwater, maar of die claims over schoner en gezonder water dan bronwater echt kloppen, valt te betwijfelen, als de overheid een dusdanig groot financiëel belang heeft bij kraanwater. De overheid zou kraanwater ook belastingtechnisch aantrekkelijker moten maken dan bronwater. Pas dan zullen dit soort claims van de overheid geloofwaardig kunnen worden.
  Overigens moet ik zeggen dat WML op veel plaatsen gratis watertappunten heeft om je flesje te vullen met kraanwater. Zij voeren op deze manier dus wel daadwerkelijk uit wat zij prediken. Niet dankzij de overheid, maar ondanks de overheid. Beter zou zijn als de waterleidingbedrijven hun tarieven zelf mogen verhogen om de kwaliteit in een steeds meer vervuilde wereld te kunnen borgen en niet de overheid haar zakken vult met idioot hoge belastingtarieven.

 • Rem
  Geplaatst op 23:52h, 16 januari Beantwoorden

  Als je zo gaat rekenen Jacques, dan betaal je op je bronwater wel 1000 x 9%. Probeer maar eens 1000 liter bronwater te krijgen voor 1,2379

 • Ww
  Geplaatst op 10:33h, 30 januari Beantwoorden

  Kraanwater is in de gemeente waar ik woon indirect heel duur per m3.
  Elke m3 die door de kraan gaat wordt extra belast voor rioolbelasting met €2,75.
  Daardoor is kraanwater niet meer 2000 keer goedkoper
  Indirecte kosten dus, maar ze tellen wel.

 • JJ
  Geplaatst op 22:50h, 23 mei Beantwoorden

  En in Utrecht en omstreken komt gewoon Bar Le Duc uit de kraan.

 • Pigeonloft
  Geplaatst op 01:06h, 24 februari Beantwoorden

  Volvic water 8liter 2,5 euro in frankrijk
  Ik koop 16 vaatjes 8liter voor 40 euro
  Daar kom ik 3maanden mee toe

 • E. Kuipers
  Geplaatst op 02:04h, 31 maart Beantwoorden

  De paranoïde wappies zijn ook weer aanwezig zie ik.

 • Frans de Wit
  Geplaatst op 19:12h, 21 augustus Beantwoorden

  waarom kost een fles van 8 liter water in SPANJE slechts 0.83….. Dat wij in een land leven dat over de top met belastingen gaat
  zou algemeen bekend moeten zijn, echter wordt de gemiddelde Nederlander blind gehouden voor alle schandalige prijs stellingen,
  die alleen maar zo hoog zijn omdat de (R)overheid steeds meer geld nodig heeft..

Geef een reactie