Wij plaatsen unieke watertappunten bij bedrijven, horeca & scholen. Ook bij jullie?

KRNWTR is een sociale onderneming. In 2010 opgericht 2 vrienden die zich ergerenden aan plastic afval en single-use plastic flesjes en daarom het drinken van kraanwater promoten.

Ons kraanwater is van uitstekende kwaliteit. Waarom water drinken dat verpakt en vervoerd moet worden? Daarom promoten wij het drinken van lokaal water door unieke watertappunten, mooie karaffen en waterflessen.

Doelen van KRNWTR

 • Fraaie en duurzame alternatieven voor gebotteld water aanbieden voor op het werk, in de horeca, thuis, onderweg en op festivals..
 • Informeren over kraanwater en over de ecologische, sociale, economische en politieke gevolgen van het privatiseren en verpakken van drinkwater.
 • De verkoop van single-use verpakkingen terugdringen.
 • Kraanwater op de kaart zetten.
KRNWTR-team-2019

KRNWTR Vragen of opmerkingen?
Heb je vragen, opmerkingen of ben je het niet eens met de informatie die we aanbieden? Laat het ons weten! Blijf ons bestoken met reacties, vragen en suggesties, we luisteren. Wij hebben graag jouw kritische feedback. Alleen samen met jou kunnen wij kraanwater op de kaart zetten.

Wist je dat we ook KRNWTR-tappunten hebben voor de horeca, bedrijven & scholen?

waterkoeler-watertappunt-horeca-circl_v2

Het eerste merk voor kraanwater

Lekker kraanwater is niet vanzelfsprekend. In Nederland en België (beter bekend als kraantjeswater) gelukkig wel. Logisch dat wij bij blinde smaaktesten kraanwater net zo lekker vinden als bronwater. Waarom importeren we dan eigenlijk bronwater? Laten we ons beïnvloeden door de dure commercials, hippe flessen of mooie etiketten van de bekende bronwaters? Daarom is er nu KRNWTR: lekker, lokaal & gezond.

Waarom kraanwater?

 • Kraanwater is lekker
  Het water dat in Nederland uit de kraan komt kan moeiteloos concurreren met bron- en mineraalwaters. Wist je dat kraanwater aan 57 eisen moet voldoen, terwijl dit er voor bronwater maar 17 zijn?
 • Kraanwater is duurzaam
  Bronwater heeft driehonderd keer meer CO2 uitstoot dan kraanwater. Voor de productie van een flesje bronwater is bijvoorbeeld 0,25 liter olie en 3 liter water nodig. Doordat veel flesje worden weggegooid drijft er in zee een plastic eiland ter grootte van Frankrijk en Duitsland samen.
 • Kraanwater is goedkoop
  Water verpakt in een fles of pak is minstens 1000 keer duurder dan kraanwater. En dan te bedenken dat kraanwater overal gewoon uit de kraan stroomt.
MEER INFORMATIE?
CONTACT
WEBSHOP
OP SCHOOL
IN DE HORECA
OP HET WERK