Wat is het verschil tussen bronwater en mineraalwater?

bronwater waterflesjesHet verschil tussen bronwater en mineraalwater

Voor het gemak gebruiken we op deze site de term bronwater als we het hebben over voorverpakt water. Kort gezegd is dit water uit een bron diep in de grond verpakt in een fles of pak. Maar je hebt vast ook wel eens gehoord van mineraalwater. Wat is nou eigenlijk het verschil?

Het belangrijkste verschil tussen mineraalwater en bronwater:

  • Mineraalwater wordt direct in flessen gestopt als het uit de grond wordt gehaald.
  • Bronwater wordt eerst vervoerd en daarna pas in flessen gestopt.

Maar dat is niet het enige verschil. Er zijn nog allemaal andere kenmerken waar water aan moet voldoen voordat het mineraalwater mag heten. Deze kenmerken gaan voornamelijk over de stoffen die in het water voor moeten komen: de samenstelling van de mineralen. Verder mag er bijna niets met mineraalwater worden gedaan, het moet dus zonder behandeling (bijvoorbeeld verhitting of beluchting) in een fles worden gestopt.

Mineraalwater moet een gehalte aan mineralen, sporenelementen of andere bestanddelen bevatten die het water een ‘therapeutische waarde’ of ‘heilzame werking’ geven.

Bronwater versus kraanwater

Drink jij genoeg water?

Voldoende water drinken is belangrijk. Ons lichaam bestaat voor gemiddeld 70 % uit water. Een belangrijk deel daarvan zit in het bloed en in de hersenen. Ons bloed bestaat voor 92% uit water en onze hersenen voor 90%. Water zorgt ervoor dat voedingsstoffen naar de cellen worden vervoerd en dat afvalstoffen worden afgevoerd. Weet jij hoeveel water je per dag mag drinken?

Verder regelen we met behulp van water onze lichaamstemperatuur en versterken we ons afweersysteem. Kortom, water is erg belangrijk en onmisbaar voor ons lichaam!

Wist jij dat wij KRNWTR-waterkoelers hebben waarmee je van kraanwater gefilterd, gekoeld & bruisend water maakt? Lees meer over de KRNWTR WATERKOELERS >

HORECA

watertap horeca

BEDRIJVEN

waterkoeler-watertappunt-horeca-circl_v2