Yoghurt Barn Utrecht wint kraanwater-award

Yoghurt Barn is op zaterdag 10 mei door Milieudefensie Utrecht en KRNWTR uitgeroepen tot de meest ‘kraanwatervriendelijke’ horecazaak in de domstad. “Kraanwater wordt hier met bijvoorbeeld frambozen of munt op een aantrekkelijke manier gepresenteerd. Het waterfonteintje is voor iedereen toegankelijk en er staan altijd karaffen en glazen klaar voor de gasten. Hiermee is de Yoghurt Barn een voorbeeld voor de rest!” aldus de jury.

Gideon van Wingerden, storemanager van Yoghurt Barn Utrecht, reageerde blij verrast op de award. ‘Voor ons is het zo vanzelfsprekend om kraanwater aan te bieden aan onze gasten, dat we er eigenlijk niet meer bij stil staan’. Naast het schenken van kraanwater laat Yoghurt Barn ook op andere punten zien dat ze geven om duurzaamheid. Zo is alle zuivel die verkocht wordt in de Yoghurt Barn biologisch en gebruiken ze ook zo veel mogelijk biologisch fruit en toppings. De To-Go bekers zijn 100% bio afbreekbaar, de Barn is van FSC-gekeurd hout gemaakt, de verlichting voor 95% van LED en ze werken met groene stroom en CO2-neutraal gas.

Naast de Yoghurt Barn waren ook een aantal andere horecagelegenheden in Utrecht genomineerd: Humphreys, ’t Oude Pothuys, Grand Cafe Maria, Springhaver, de Kleine Baron, Yumca, Café de Potdeksel, Cafe de Zaak, Buurten Tilt, Prins, Filmcafé OSKAR, en Firma Pickles Burgers & Wines. Door kraanwater te serveren in plaats van bronwater dragen ondernemers bij aan het verminderen van co2-uitstoot. Die ligt bij bronwater 500 keer hoger dan voor een glaasje kraanwater. Ook zorgt de keuze voor kraanwater voor minder plastic afval. Uit een recente poll van KRNWTR blijkt ook dat 90 procent van de gasten die om water vragen, kraanwater wil.

KRWNTR-bij-Yoghurt-Barn-AWARDDe verkiezing voor meest meest ‘kraanwatervriendelijke’ horecazaak in Utrecht ging van start op ‘wereldwaterdag’, zaterdag 22 maart. Die dag deelde Milieudefensie Utrecht en KRNWTR glaasjes kraanwater uit aan dorstige Utrechters op de Stadhuisbrug in Utrecht. Tot zaterdag 3 mei konden horecabezoekers een horecazaak nomineren, waarna een jury de uiteindelijke winnaar koos. Op deze manier willen de organisaties de Utrechtse horeca stimuleren om kraanwater te serveren. 
Zie www.milieudefensie.nl/lokaal/utrecht