Winnaars WaterWars: Drink Water voor Later

In de Nudge WaterWars – een wedstrijd waar verschillende studententeams strijden om het beste idee – vroeg Nudge studenten om een plan te ontwikkelen dat het gebruik van mineraalwater uit plastic waterflesjes flink vermindert.

Een mooie prijs voor de winnaars
Voor de winnaars wordt door Accenture een bedrag van 20.000 euro beschikbaar gesteld het beste plan daadwerkelijk uit te voeren. Bovendien gaat het winnende team samen met 5 CEO’s op een klimaatexpeditie naar Groenland om met eigen ogen de gevolgen van klimaatverandering te zien.

In het weekend van 30/31 oktober vond de Nudge WaterWars plaats in het Amstelveense Htel. Na twee dagen hard werken onder leiding van consultants van Accenture, hielden de vier teams zondagavond een presentatie voor de vakjury. Twee weken lang, hebben belangstellenden hun favoriete idee kunnen stemmen via de Nudge site, en via Facebook. Alle deelenemers hebben ongetwijfeld ook hun familie en vrienden ingeschakeld, maar ook de vakjury had een vinger in de pap.

Vandaag, tijdens de lancering van Nudge, werden de winnaars dan eindelijk bekend gemaakt.  Uiteraard was er veel lof voor alle verliezende finalisten, maar het applaus, de 20.000 euro en de reis naar Groenland werd gewonnen door Eefje Seijsener, Luuk Veeken, Mart Veeken en Sven Jaspers met ‘Drink Water voor Later’.

Het winnende concept
Als iedereen een extra glaasje kraanwater zou drinken tijdens ontbijt, lunch en avondeten, hoeft niemand meer de dure en milieuonvriendelijke flesjes op het station te kopen.

De mooiste verpakking ben je immers zelf!Hoe kunnen wij helpen? Wanneer je op ons stemt zullen wij de WaterWekker maken. Deze Wekker geeft voordat je vertrekt een seintje zodat je nooit vergeet om een glaasje water te drinken.Op het station en toch dorst of zin in iets? Eet dan een appeltje, goed voor de dorst, goed voor het milieu en ook nog eens gezond!

Eefje, Luuk, Mart en Sven: van harte gefeliciteerd!

Bekijk hier nog eens de pitch van deze studenten.

Tags:
, ,