Wij springen over! Jij ook?

Vorige week werden we benaderd door Urgenda. Of we mee willen doen aan ikspringover.nl. Ja hoor. Graag zelfs! Want naast vaker kraanwater drinken, is er meer – veel meer – dat je kunt doen. En Ik Spring Over is het bewijs dat het niet altijd veel moeite moet kosten, maar dat het toch veel oplevert voor mens, natuur en portemonnee. Bovendien kun je kaartjes winnen voor de Nacht van de Duurzaamheid op 10 november 2011.

Lees hieronder hun bericht:

Op ikspringover.nl proberen we in de breedte te laten zien hoe leuk en makkelijk duurzaam leven is. De meerwaarde zit hem er dan ook voornamelijk in dat heel veel aspecten van een groene lifestyle zichtbaar en concreet zijn. Mensen kunnen uit 11 acties kiezen, zoals onder meer een groene energieleverancier, duurzame mode, LED-verlichting, eigen energie opwekken met zonnepanelen of zonneboilers, banken, eten van seizoensgroenten en fruit uit de regio, meer kraanwater drinken, een dag in de week geen vlees of duurzaam vervoer. Deze 11 zijn de acties die nu vast staan, maar daar komen deze herfst nog vele bij. Meer mooie ideeën en acties van jullie kant zijn uiteraard van harte welkom!

Met het aanklikken van minimaal drie acties op de campagne-website is een kaartje te verdienen voor de Nacht van de Duurzaamheid op 10-11-11. Dit wordt een sprankelend feest met bekende Nederlandse bands en dj’s in de Heineken Music Hall in Amsterdam waar duurzaamheid wordt gevierd met deelnemers van de campagne Ik Spring Over, genodigden en relaties. En natuurlijk met anderen die actief werken aan en betrokken zijn bij duurzaamheid. De campagne Ik Spring Over is de energieke aanloop naar de Dag van de Duurzaamheid op 11-11-11.

Nacht van de Duurzaamheid
Dit wordt een feest dat je niet wilt missen. De artiesten zijn nagenoeg rond, we zijn blij met enkele grote namen. Er is voor elk wat wils en het wordt een mooi geheel. In lijn met de vorige Nacht van de Duurzaamheid ben je verzekerd van verrassende elementen in onder meer programma, eten en aankleding. We verwachten dat we er samen een geweldige avond van kunnen maken.