Wie wint een watertappunt in Groningen?

‘Strijd’ tussen Hanzehogeschool en Rijksuniversiteit losgebarsten!

Waar komt het tweede watertappunt in de stad Groningen? Wordt het de Hanze? Of toch de RUG? Het woord is aan de studenten in Groningen: zij bepalen waar het tappunt gerealiseerd wordt. De wedstrijd is onderdeel van de campagne “Laat je niet flessen..” van Waterbedrijf Groningen om kraanwater te promoten. Vanaf maandag 7 mei, tot en met vrijdag 25 mei kunnen studenten hun voorkeur kenbaar maken via Facebook. Het tappunt met de meeste stemmen wint: daar plaatst Waterbedrijf Groningen begin juni een watertappunt.

Met een mobiel tappunt wordt alvast een voorproefje gegeven hoe het zou zijn om dagelijks vers water te kunnen tappen in een hervulbaar flesje. De mobiele tappunten zijn op dinsdag 15 en 22 mei te vinden bij de UB in de Broerstraat en op dinsdag 8 en donderdag 24 mei naast de fontein bij de Van OlstToren op het ZernikeComplex.

Kans op hippe waterfles
Per locatie gaan ambassadeurs hun best doen hun tappunt onder de aandacht te brengen.Met een mobiel tappunt wordt alvast een voorproefje gegeven hoe het zou zijn om dagelijks vers water te kunnen tappen. Op de dagen dat er een mobiel tappunt staat ontvangen de eerste 100 studenten tegen inlevering van hun stem op hun favoriete locatie én hun oude plastic wegwerpflesje gratis een drinkfles van de Dopper, KRNWTR, Join the Pipe of One for One.

Kraanwatercampagne voor jongeren
Waterbedrijf Groningen wil met de campagne “Laat je niet flessen…”  jongeren bewust(er) maken dat het slimmer is om water uit de kraan te drinken in plaats van gebotteld water te kopen. Slimmer voor je portemonnee en vooral: beter voor het milieu.

In de komende maanden worden offline activiteiten, zoals de wedstrijd  om het watertappunt en diverse acties waarbij jongeren hervulbare flesjes kunnen winnen, ondersteund met acties via Facebook: www.facebook.com/wotteruutgrunn