Maak water drinken aantrekkelijk met een KRNWTR+ watertappunt op school

En zorg ook voor een schone oceaan en een gezonde leefstijl voor jongeren!

Frisdrank_overgewicht

De kans is groot dat kinderen die veel calorierijke frisdranken nemen, op latere leeftijd overgewicht krijgen. Bron: Voedingscentrum

Studenten presenteren beter

Onderzoekers concluderen dat studenten die tijdens een examen kraanwater drinken, 10% beter presteerden dan studenten die geen water drinken.

Water is goed voor het geheugen

Een uitdroging van het lichaam van slechts 2% leidt al tot moeite met je korte termijn geheugen en je focus op je computerscherm.

Subsidie: nu 75% van de kosten vergoed!

Dankzij de subsidieregeling Watertappunten 2021 krijgt een school voor de aanschaf, aanleg en onderhoud van een watertappunt tot 75% van de kosten vergoed.

Of je nu een watertappunt op de basisscholen, het voorgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs of het speciaal onderwijs wilt plaatsen; alle scholen in Nederland komen hiervoor in aanmerking.

De subsidie kan worden ingediend t/m 19 april en geldt voor een watertappunt voor zowel binnen als buiten.

Watertappunt op school

Voor scholieren een watertappunt op school ideaal. Vaak moeten ze nu naar en toilet voor het vullen van hun waterfles, terwijl de flesjes regelmatig niet passen onder de kraan.

Uit ervaring blijkt dat er meer water wordt gedronken door het plaatsen van een zichtbaar en mooi watertappunt op school. Zo stimuleer je het drinken van (lokaal) water.

Een win-win situatie dus: een watertappunt zorgt ervoor dat er minder frisdrank wordt gedronken én jullie school gaat het gebruik van plastic waterflesjes tegen. Dat is lekker duurzaam en gezond!

Enkele modellen voor een watertappunt op school:

Tapzuil

Muurtappunt (gerecycled plastic)

Muurtappunt (bamboe)

Akkoord Gezonde Voeding op Scholen

Water drinken is hartstikke gezond. Het is dan ook belangrijk dat het drinken van water wordt gestimuleerd op school. De school heeft namelijk grote invloed op het leven van jongeren. Een gezond aanbod van eten en drinken op scholen biedt een goede basis voor een gezonde leefstijl.

Om dit te bereiken in KRNWTR+ ondertekenaar van het Akkoord Gezonde Voeding op Scholen (2021 – 2025), beheerd door JOGG.

KRNWTR+ maakt het drinken van water op school aantrekkelijk en gemakkelijk. Dit draagt bij aan een:

  1. Betere concentratie
  2. Meer energie
  3. Positievere houding
  4. Gezonder gewicht
  5. Beter gebit
Gezonde_voeding_op_school
KRNWTR+ RVS waterflessen

KRNWTR+ RVS waterflessen

Hervulbare RVS waterflessen

  • Drink KRNWTR+ uit een stijlvolle waterfles
  • Inhoud: 500ml
  • Te bedrukken met eigen logo

Ga het gebruik van plastic flesjes tegen. Gebruik de duurzame RVS waterfles van KRNWTR+.

Drink je KRNWTR+ uit een stijlvolle waterfles

Inhoud: 500ml

Te bedrukken met eigen logo

Doe ons maar lekker water van hier.

Wist jij dat er iedere minuut (!) een vrachtwagen vol plastic afval in de zee belandt? Een groot deel hiervan bestaat uit plastic (water)flesjes. 116 flesjes per persoon per jaar, om precies te zijn.

Doe ons maar lekker water van hier! Zo dragen we op een simpele manier bij aan een betere wereld. Lekker, gezond en met minder verspilling! Doe jij mee?