Maak water drinken aantrekkelijk met een KRNWTR+ watertappunt op school

Stimuleer een gezonde leefstijl voor jongeren én verminder het gebruik van plastic waterflesjes op school.

Frisdrank_overgewicht

De kans is groot dat kinderen die veel calorierijke frisdranken nemen, op latere leeftijd overgewicht krijgen.

Studenten presenteren beter

Onderzoekers concluderen dat studenten die tijdens een examen kraanwater drinken, 10% beter presteerden dan studenten die geen water drinken.

Water is goed voor het geheugen

Een uitdroging van het lichaam van slechts 2% leidt al tot moeite met je korte termijn geheugen en je focus op je computerscherm.

Stimuleer water drinken met een watertappunt op school

Voor scholieren is een watertappunt op school ideaal. Vaak moeten ze nu naar en toilet voor het vullen van hun waterfles, terwijl de flesjes regelmatig niet passen onder de kraan.

Uit ervaring blijkt dat er meer water wordt gedronken door het plaatsen van een zichtbaar en mooi watertappunt op school. Zo stimuleer je het drinken van (lokaal) water.

Een win-win situatie dus: een watertappunt zorgt ervoor dat er minder frisdrank wordt gedronken én jullie school gaat het gebruik van plastic waterflesjes tegen. Dat is lekker duurzaam en gezond!

Enkele modellen voor een watertappunt op school:

Tapzuil

KNRWTR-muurtappunten-scholen-buiten-binnen

Muurtappunt (gerecycled plastic)

Muurtappunt (bamboe)

WhatsApp Image 2021-05-09 at 16.18.26

Een gezonde leeftstijl op school

De school heeft een grote invloed op het leven van jongeren. Een gezond aanbod van eten en drinken op scholen biedt een goede basis voor een gezonde leefstijl. Het is dan ook belangrijk dat het drinken van water op school wordt gestimuleerd. Vele scholen ging je voor.

Ook een watertappunt op school? Vraag hier onze brochure aan.

Akkoord Gezonde Voeding op Scholen

KRNWTR+ is ondertekenaar van het Akkoord Gezonde Voeding op Scholen (2021 – 2025), beheerd door JOGG (Jongeren op Gezonde Gewicht). Met onze watertappunten maken wij het drinken van water op school aantrekkelijk en gemakkelijk.

Zo dragen wij bij aan een gezonde leefstijl met:

  • Betere concentratie
  • Meer energie
  • Gezonder gewicht
  • Positievere houding
  • Beter gebit
Gezonde_voeding_op_school
KRNWTR+ RVS waterflessen

KRNWTR+ RVS waterflessen

Hervulbare RVS waterflessen

  • Drink KRNWTR+ uit een stijlvolle waterfles
  • Inhoud: 500ml
  • Te bedrukken met eigen logo

Duurzaam water drinken met hervulbare waterflessen

KRNWTR+ heeft een missie: het gebruik van plastic waterflesjes tegengaan om zo de plasticsoep te verminderen. Met een watertappunt en hervulbare flessen kan iedere leerling op jouw school lekker duurzaam drinken. Zo besparen jullie samen heel wat plastic waterflesjes, en onnodige transport kilometers…

Meer weten over onze duurzame RVS waterflessen?

Doe ons maar lekker water van hier.

Wist jij dat er iedere minuut (!) een vrachtwagen vol plastic afval in de zee belandt? Een groot deel hiervan bestaat uit plastic (water)flesjes. 116 flesjes per persoon per jaar, om precies te zijn.

Doe ons maar lekker water van hier! Zo dragen we op een simpele manier bij aan een betere wereld. Lekker, gezond en met minder verspilling! Doe jij mee?