Vervolg Waterproject Into the Great Wide Open

Vorig jaar stonden we voor het eerst op het festival met onze krnwtr drinkflessen. Dit jaar gaan we samen met Into The Great Wide Open nog een stapje verder. Lees hieronder hun persbericht.

Voor velen is het geen verrassing meer dat kraanwater beter is voor het milieu dan bronwater. Lokaal kraanwater is gezond, smaakt hetzelfde, hoeft niet verpakt en vervoerd te worden en is zodoende bovendien honderden malen goedkoper dan gebotteld bronwater. Into The Great Wide Open hoopt de komende editie de bewustwording met betrekking tot het drinken van kraanwater in plaats van flesjes mineraalwater verder onderstrepen door geen flesjes water meer te verkopen op het hoofdterrein. En waar mogelijk wordt het drinken van deze flesjes onder medewerkers en artiesten ook beperkt. Daarnaast zal er geen drinkwater meer gebruikt worden voor het spoelen van de toiletten. In plaats daarvan wordt onbewerkt grondwater aangewend, aangeboord in samenwerking met de Gemeente Vlieland. Met deze twee maatregelen geeft het festival een vervolg aan het waterplan zoals dat vorig jaar in samenwerking met WeTapWater en de Water Alliantie is ingezet.

In samenwerking met deze partijen worden er net als vorig jaar herbruikbare waterbidons tegen een gereduceerd tarief te koop aangeboden. Naast de bidons komen er op het hoofdterrein extra tappunten en we vragen onze gasten om een vrijwillige bijdrage ten behoeve van de toekomstige uitbreiding van het aantal tappunten op de buitenlocaties. Artiesten op het hoofdpodium vragen we om water te tappen uit een tappunt op het podium, want juist zij kunnen het drinken van kraanwater stimuleren op die manier.

Ook worden de drankjes de komende editie wederom in hardcups geschonken, het duurzame, want spoelbare alternatief voor plastic wegwerpbekers. Gooi deze bekers dus niet weg of neem ze niet mee! In samenwerking met de TU Delft zullen we ook een eerste aanzet maken om tot een eigen bidonontwerp te komen. Samen met jullie gaan we aan de slag in een daartoe ingericht atelier om ontwerp- en gebruikersinput te krijgen en tot een zo goed mogelijk eindontwerp te komen. Dit eindontwerp hopen we voor de editie van 2013 te produceren van gerecycled PET-materiaal, al dan niet in combinatie met PEF-materiaal (100% plant-based). We zullen daatoe in ieder geval het PET-materiaal wat op Into The Great Wide Open 2012 achter bars gebruikt wordt en voor flesjes koolzuurhoudend water en onze bio-wijn inzamelen en laten recyclen.

Geen reactie's

Geef een reactie