Steunbetuigingen kraanwater ruim 50%

5000_fans1Ruim 5000 consumenten uit Nederland (75%) en België (25%) hebben zich in een paar maanden aangemeld op de facebookpagina van WeTapWater.nl, een initiatief om kraanwater te promoten. De fans, vooral vrouwen (59%) en mannen (41%) in de leeftijd van 18 tot 44 jaar, willen dat de Nederlandse en Belgische horeca vaker kraanwater gaan aanbieden naast bronwater. Hun aantal neemt razendsnel toe. Want in een tijd waarin alles duurzaam moet zijn, is het drinken van voorverpakt water een beetje vreemd. Vooral als je bedenkt dat uitstekend kraanwater in de Benelux bijna altijd binnen handbereik is. Begin 2011 verwacht WeTapWater met 10.000 stemmen Koninklijke Horeca Nederland te kunnen overtuigen.

Kraanwater: de trend van 2011?
Het gebruik van bronwater neemt nog elk jaar toe. Wereldwijd wordt bijna een kwart van al het verpakte water per boot, trein, vrachtwagen of vliegtuig van de bron naar onze winkels of restaurants getransporteerd. Dit levert onnodig veel CO2 en afval op. Nu de consument milieubewuster is en een groen imago ook voor de horeca belangrijk is, lijkt gekoeld kraanwater met of zonder bubbels de trend van 2011 te worden in de Nederlandse horeca.

Kraanwater is duurzamer, maar willen we er ook voor betalen?
Tetsuro Miyazaki van WeTapWater: “De vergelijking met brood is snel gemaakt. Soms gratis, soms niet. Een horeca ondernemer kan uit commerciële overwegingen beslissen om geen kraanwater te schenken. Maar…62% van Nederland is bereid te betalen voor een karaf kraanwater in een restaurant, blijkt uit onderzoek van Ruigrok | NetPanel. Er is geen reden te bedenken om het niet aan te bieden.” Tom Niekamp voegt toe: “Daarom hebben we de facebookpagina – Gezocht: 10.000 fans die kraanwater in de horeca op de kaart willen zetten –  opgericht. Zo willen wij organisaties als Koninklijke Horeca Nederland overtuigen de wens van de klant bij hun leden onder de aandacht te brengen

Over WeTapWater
WeTapWater zet zich in voor de promotie van kraanwater als het milieuvriendelijke alternatief voor bronwater. Cafés of restaurants die kraanwater schenken (gratis of tegen betaling) kunnen dit hier kenbaar maken. Ze worden op de WeTapWater-kaart geplaatst en ontvangen een WeTapWater-sticker voor op de deur.

****************************Einde persbericht****************************

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met WeTapWater,
Tom Niekamp: 06-525.83.855, mail: tom@wetapwater.nl, www.wetapwater.nl

Geen reactie's

Geef een reactie