Stadionverbod voor wegwerpflessen bij Almere City FC in samenwerking met KRNWTR+

Almere City FC heeft de ambitie om wegwerpflessen te bannen uit haar stadion. Samen met KRNWTR+ wordt hier een begin mee gemaakt door de business lounge uit te rusten met lokaal getapt (bruis)water. Met de natuurlijke siropen van KRNWTR+ kunnen ook populaire frisdranken vervangen worden door een duurzaam, lekker en lokaal alternatief.

Elk voetbalseizoen worden er meer dan 12.000 single-use glazen flessen gebruikt in de SHARP Business Lounge van Almere City FC. Volgens onderzoek staat elk flesje gelijk aan de CO2 uitstoot van 1 km rijden in een Fiat Punto. Deze 12.000 km lange autorit is goed voor bijna 4 keer op en neer van het Yanmar Stadion naar een uitwedstrijd in het Camp Nou van FC Barcelona.

Dagelijks worden in Nederland meer dan 500.000 plastic flesjes weggegooid. Om dit tegen te gaan plaatst KRNWTR+ duurzame design waterpunten bij bedrijven, scholen en horeca waar onbeperkt gefilterd, gekoeld en bruisend (kraan)water getapt kan worden. Met de gekozen oplossing van KRNWTR+ wordt Almere City FC en haar business club significant duurzamer.

Bij het voetbal komt er steeds meer aandacht voor het afval van single-use plastics mede dankzij De Groene Club van de KNVB. Zij helpen verenigingen met afvalscheiding in voorbereiding op het statiegeldsysteem van € 0,15 per PET flesje dat op 1 juli 2021 ingaat. “Bij een gemiddelde amateurvereniging gaat dat al snel gemiddeld om 8.000 flesjes per seizoen (= € 1.200) en 50% minder restafval ledigingen (= € 1.000)”, aldus Micha Rots, Projectleider De Groene Club. “Daarnaast worden verenigingen opgeroepen om de plastic witte bekertjes in de rust te vervangen door bidons.” 

John Bes, algemeen directeur van Almere City is trots op het partnership: “Almere City FC gedraagt zich als een ambitieuze puber. Hartstikke eigenwijs maar met een enorme drang om beter te worden door anders te doen. Daarbij kijken we op frisse wijze naar het voetballandschap en naar wat daarin anders én beter kan. De beslissing om als eerste betaald voetbal organisatie te stoppen met het gebruik van single-use flessen past perfect in die strategie.”

Daf Dubbelman van KRNWTR+: “We zijn trots dat we Almere City FC helpen met PET-flessen-vrij worden en samenwerken met de Groene Club van de KNVB. Het is belangrijk dat er steeds meer bewustzijn is over single-use gebruik. KRNWTR+ gaat met haar producten dat zinloze afval tegen.”

Geen reactie's

Geef een reactie