watertap horeca

Kraanwater in de Horeca weer Hot?

Deze week staat in het teken van kraanwater in de horeca. Waterbedrijf Dunea start vandaag op 4 september een speciale estafette om kraanwater in de horeca te promoten. Het programma KASSA begint een kraanwater in de horeca kaart. En in Luitenant Cornelis moest recensent Petra Possel (NRC) licht aandringen voor een karafje kraanwater.

Kraanwater estafette
Waterbedrijf start een estafette in Den Haag en Leiden waar ondernemers en andere prominenten uit de regio karaffen zullen doorgeven om zo meer zichtbaarheid te geven aan kraanwater in de horeca. Het kraanwater in de regio Leiden en Den-Haag wordt in het Nationaal Park Hollandse Duinen gewonnen en gezuiverd.

Kraanwaterkaart
Ook het programma Kassa besteedt deze week aandacht aan kraanwater in de horeca. Waar je wel en niet een glaasje of karaf kraanwater krijgt proberen ze in kaart te brengen. Gelukkig hebben wij al een kaart (zie Hier). Mocht een restaurant er niet tussen staan? Mail ons: info@krnwtr.nl. Het programma KASSA start zaterdag weer.

Waarom Kraanwater in de horeca?
In de tijd dat we de klimaatdoelen moeten halen, de polen smelten, de co2 uitstoot ieder jaar stijgt is kraanwater niet meer dan normaal. De ecologische voetafdruk van kraanwater is veel lager dan bronwater, dat honderden of duizenden kilometers moet afleggen af voordat het bij je gast op tafel staat.

Gratis kraanwater in de horeca?
Of je kraanwater gratis of tegen betaling op tafel zet, bepaalt de ondernemer uiteraard zelf. Zien ze het als service, dan is het vaak gratis. Maar zien ze het als een consumptie zoals een ander, dan kunnen ze voor de verleende diensten bijvoorbeeld 50 cent per glas, of 2 euro per karaf voor vragen. Uit onderzoekt blijkt dat betalen voor kraanwater geen probleem is. Horecabezoekers zijn bereid onder bepaalde voorwaarden voor kraanwater te betalen.

Geef gast een keus
Door kraanwater op de menukaart te zetten geef je je gasten een keuze. Op de menukaart kan je ook uitleggen waarom je voor kraanwater kiest en waarom je er een bedrag voor vraagt. Door kraanwater te presenteren in mooie KRNWTR karaffen of beugelflessen draag je bij aan de kraanwaterbeleving!

Voor ondernemers hebben we speciale horecapakketen met KRNWTR karaffen of beugelflessen.

Wist je dat we ook mooie watertaps hebben voor de horeca?

krntwtr-tappunt-waterkoeler-horeca-drinkwatersysteem
3 Reactie's
 • Monique van Amerongen
  Geplaatst op 20:17h, 15 september Beantwoorden

  Restaurant de Veerstal in Giesbeek levert geen kraanwater aan tafel. Je bent verplicht om spa blauw te bestellen.

 • Peter Pronk
  Geplaatst op 18:48h, 17 september Beantwoorden

  Bowling centrum de Kegel in uithoorn geeft geen kraan water ondanks 12 consumpties
  Schandalig we gaan er ook nooit meer heem

 • Joost
  Geplaatst op 20:51h, 09 oktober Beantwoorden

  Strandpavilien De Piraat in Cadzand-Bad schenkt ook geen enkel glaasje kraanwater. Ongeacht de rekening (>150euro)

Geef een reactie