Into the Great Wide Open omarmt kraanwater

Dat de derde editie van het Into the Great Wide Open festival op Vlieland een ongekend succes was, blijkt niet alleen uit alle lovende recensies in diverse kranten, maar zeker ook uit alle vrolijke gezichten die we Tom en ik het afgelopen weekend zelf hebben mogen aanschouwen. Op Vlieland was eindelijk echt zomer en dat was zonder meer heerlijk!

Waterplan
In overleg met de organisatie van ITGWO hadden op korte termijn besloten om krnwtr beschikbaar te stellen aan de festivalgangers. Want waarom zou je flesjes water in containers laden om per boot naar het eiland te verschepen als je ter plaatse heerlijk en onvervalst lokaal kraanwater hebt? Ter illustratie hiervan stond op het terrein, een wegwijzer met de afstanden tot verschillende bronnen en krnwtr.

Labels
Om de bidons op korte tijd toch een eigen ITGWO karakter te geven, zat aan elk flesje een ITGWO labeltje waar bezoekers hun eigen naam of zelfs telefoonnummer op schreven. Zo werden bidons makkelijk terugvinden als die door hun eigenaar onverhoopt ergens had laten slingeren.

Gekoeld water
Op het sportveld, zeg maar het hoofdterrein, stonden twee tapkranen die aangesloten waren op de waterleiding. Het water was heerlijk gekoeld en gratis, waardoor er af en toe lange rijen dorstigen stonden.

Stormloop
Naast de tappunten stonden wij met een eigen krnwtr-standje om bidons te verkopen. Ook in de merchandise stand waren de krnwtr flesjes te koop. We hadden van tevoren al wat aandacht gekregen in een Vlielands krantje en ook dankzij de laatste nieuwsbrief van ITGWO wisten gasten over het waterplan. Nadat de eerste toegestroomde enthousiastelingen met hun gevulde flesje het terrein opgingen spreidde het nieuws als een lopend vuurtje. Om 20.30 waren de eerste bidons uitverkocht. Een tweede lading arriveerde de volgende dag, en was in minder dan 45 minuten alweer uitverkocht! Ons kraampje leek wel een Apple Store!

Resultaat
Uiteindelijk hebben we meer dan 700 bidons verkocht, en zullen we nog meer dan 150 bidons versturen en werd bij het tappunt meer dan 4100 liter getapt! Dat is bijna een liter per persoon.

Aan de organisatie

van ITGWO, de vrijwilligers en allen die zo enthousiast meewerkten aan dit initiatief: BEDANKT! We zien jullie volgend jaar graag weer!

 

krnwtr 25 mtr

 

 

krnwtr tappunt op ITGWO

 

ITGWO label

Geen reactie's

Geef een reactie