Festvial Into The Great Wide Open schakelt over op kraanwater.

-Persbericht van Into The Great Wide Open-

Het festvial Into The Great Wide Open 0p Vlieland schakelt over op kraanwater.
Bezoekers kunnen op 2, 3 en 4 september (gratis) water tappen op het festivalterrein, terwijl alle overige dranken in herbruikbare, spoelbekers worden geschonken.

Om dit mogelijk te maken is met hulp van de Gemeente Vlieland, de Provincie Friesland en het waterbedrijf Vitens een permanent waterpunt op het festivalterrein aangelegd. Allicht dat daar ter zijner tijd ook een blijvend fonteintje komt.

Daarnaast is er een verbond ontstaan met de mensen van van WeTapWater. Deze club heeft als missie het aandacht vestigen op de plastic waterflesjes-gekte. Onder het motto ‘Waarom zouden we biefstukken naar het eiland schepen als de zee vol zit met zeebaars?’ is het immers niet meer dan logisch om kraanwater te drinken in plaats van gebotteld water dat in plastic flessen naar het eiland getransporteerd moet worden. Van een willekeurige waterbron naar Vlieland is het al snel 500 tot 1500 kilometer transport. Op die manier laten we zien dat wat vaker kraanwater drinken in plaats van verpakt water een van de makkelijkste manieren is om het milieu te ontzien. Bovendien is het een stuk goedkoper dan flessenwater.

Kraanwater tappen past bij ons’, stelt Ferry Roseboom namens Team Into The Great Wide Open. ‘Wij zoeken eenvoudige, duurzame alternatieven, in dit geval voor belachelijk dure waterflesjes. Ik ben ervan overtuigd dat mensen net zo lief kraanwater drinken maar dan moet het er wel zijn. Vroeger stond er bij wijze van spreken op alle straathoeken een fonteintje. Die moeten terug.’

Ook voor de flesjes is er een alternatief. In samenwerking met WeTapWater worden tegen een gereduceerde prijs roestvrijstalen bidons verkocht.

Geen reactie's

Geef een reactie