kraanwater-gratis-horeca-restaurants

Cafés moeten gratis drinkwater verstrekken om plastic afval te verminderen, zegt Keep Britain Tidy

“Een plastic fles van één liter kost 7 liter  water om te maken en creëert dezelfde hoeveelheid koolstofdioxide (CO2) als een auto die een kilometer rijdt”

Er moeten nieuwe wetten worden aangenomen om alle restaurants en cafés te dwingen om klanten gratis drinkwater te bieden om de verbazingwekkende hoeveelheid plastic afval, die wordt veroorzaakt door onze liefde voor flessenwater, te verminderen, aldus een nieuw rapport van  de milieu-0rganisatie Keep Britain Tidy.

Elk jaar wordt er ongeveer drie miljard liter gebotteld water gedronken in het Verenigd Koninkrijk – en elke plastic fles van één liter verbruikt zeven liter water en produceert dezelfde hoeveelheid koolstofdioxide-uitstoot als een auto op aardolie die een kilometer rijdt, zegt het rapport Keep Britain Tidy (Houd  Engeland schoon).

Men schat dat het plastic meer dan 450 jaar nodig heeft om biologisch af te breken in de ”natuurlijke wereld’. Daarom stellen wetenschappers voor om plastic als een giftige stof te behandelen vanwege de schadelijke effecten ervan (denk aan de milieu impact van microplastics in onze oceanen.

Volgens KRNWTR is het beter om voor kraanwater een eerlijke prijs te betalen in restaurants en cafe’s . Zo is de horeca ondernemer  eerder geneigd om kraanwater te serveren en werken we samen aan een betere  & leukere wereld.

kraanwater-op-menukaart-horeca

“We moeten de mensen bewust maken van de hoge kwaliteit van leidingwater in het VK, op zichzelf en in vergelijking met gebottelde waters” Het drinken van flessenwater was tot de jaren tachtig vrij zeldzaam in het VK, maar nu worden er jaarlijks ongeveer 7,7 miljard flessen voor eenmalig gebruik verkocht. In een poging om de hoeveelheid plastic afval die van het land in de zee komt te verminderen, organiseert de Marine Conservation Society een jaarlijkse Plastic Challenge. Mensen wordt gevraagd om voor een maand te stoppen met het gebruik van single-use plastic.

http://www.keepbritaintidy.org

 

Geen reactie's

Geef een reactie