Betalen voor kraanwater? Geen probleem

Nederlanders en kraanwater. Er is de laatste tijd heel wat onderzoek naar gedaan. We drinken zelfs met z’n allen minder frisdrank  en volgens het NCDO drinken we steeds vaker kraanwater. 4 op de 5 Nederlanders drinkt kraanwater. Bijna 90% is zelfs van mening dat de kwaliteit van het Nederlands kraanwater niet onder doet voor die van water in plastic flessen.

Kraanwater in de Horeca
KRNWTR zet zich al een tijd in voor kraanwater in de horeca. Volgens het NCDO is 1/3 bereid te betalen voor kraanwater in de horeca en 19% durft om kraanwater te vragen. In de horeca zijn we dus nogal terughoudend om kraanwater te vragen, terwijl dit helemaal niet hoeft.

Zes op de tien Nederlandse cafés en restaurants zijn bereid om kraanwater aan hun gasten te schenken.
Volgens een onderzoek van de Horecava onder horecaondernemers blijkt dat de meerderheid van de ondernemers bereid is om kraanwater te serveren. Bijna 50% van de horecaondernemers denkt dat kraanwater serveren meer oplevert dan het kost.

Betalen voor kraanwater? Geen probleem
De gasten zijn ook meer en meer bereid om voor kraanwater te betalen. De gangbare prijzen voor een karaf (0,75liter) liepen uiteen van €0,50, €1,00 of meer dan 1 euro. Ondernemers willen kraanwater alleen nog niet op de menukaart zetten. Dat is jammer, omdat de menukaart de plek bij uitstek is om de prijs te vermelden.

Ook KRNWTR serveren in uw restaurant of café? Bekijk hier ons speciale aanbod voor de horeca >

Geen reactie's

Geef een reactie