Amsterdam verplicht gratis kraanwater op festivals

Bij het verlenen van een festivalvergunning gaat de gemeente Amsterdam rekening houden met het aanbieden van kraanwater door de organisatie. Afgelopen maanden is er nogal wat commotie ontstaan over kraanwater op festivals.

Kraanwater op festivals
Amsterdam Open Air liet dit jaar bezoekers veel geld betalen voor een flesje water en heeft zelfs bewakers ingezet om te voorkomen dat mensen kraanwater dronken. De commotie zorgde voor een positief effect. Onder andere ID&T kondigde daarna aan op verschillende festivals kraanwater gratis aan te bieden. En nu stelt de gemeente kraanwater op festivals verplicht.

Festivalbezoekers leveren op een afgesloten terrein enorme inspanningen, vaak in de brandende zon. Deze groep moet beschermd worden tegen uitdroging en uitputting,’ aldus Daniel van Ree (VVD) van de gemeenteraad.

Ook een berg afval
Niet alleen is het goed voor de bezoekers die op een warme dag anders uitgedroogd raken. Het scheelt natuurlijk ook een hoop plastic flessen, die weggegooid zouden worden. Zo worden de festivals ook een beetje duurzamer.

Geen reactie's

Geef een reactie