Watertappunt op school zorgt voor beter gebit en meer…

Op de Yendarra School in Auckland, Nieuw Zeeland, mogen de kinderen de afgelopen tien jaar alleen nog maar kraanwater drinken. De reden hiervoor is dat er veel gezondheidsproblemen waren in de regio. Naast de rotte tanden was ook overgewicht een probleem onder de leerlingen.

Watertappunt op school
De school heeft besloten om verschillende watertappunten te plaatsen, waar de kinderen hun beker of fles kunnen vullen. Ouders is gevraagd om alleen nog maar gezonde lunches mee te geven, zoals salades, sandwhiches en fruit. Na tien jaar is de balans opgemaakt en blijkt dat de kinderen minder rotte tanden en minder gaatjes hebben. Ook op het gebied van overgewicht gaat het de kinderen beter af. De kinderen zijn zelfs zo afgevallen dat ze kleinere schooluniformen zijn gaan dragen.

Positieve invloed van water op kinderen: meer energie en vrolijker
Naast de gezonde voordelen zijn de kinderen zich ook beter gaan gedragen op school en zijn ze minder gaan spijbelen. Volgens de leraren hebben de kinderen meer energie en een betere concentratie tijdens de lessen. Ook zijn ze vrolijker en hebben ze een positieve houding in de klas.

Kortom: er is geen reden om frisdrank aan jonge kinderen te geven op school

Ook een KRNWTR Watertappunt? Lees hier meer!

UPDATE 06-09-2017: De Nederlandse frisdrankproducenten zullen vanaf eind 2018 geen suikerhoudende dranken meer leveren aan middelbare scholen. Op die manier willen ze de jeugd helpen een gezonde keus te maken. Opmerkelijk genoeg blijven frisdranken met vier klontjes suiker en de light varianten blijven nog wel aanwezig op scholen. Het beste is natuurlijk, zoals in het voorbeeld hierboven, dat scholen zelf het beleid bepalen en een ware gezonde omgeving creëren.

Geen reactie's

Geef een reactie