KRNWTR ondertekent handvest Gezonde Schoolkantine

Tom Niekamp van KRNWTR en Felix Cohen, directeur van het Voedingscentrum, hebben het handvest van ‘De Gezonde Schoolkantine’ ondertekend. KRNWTR zal zich inzetten om kennis en ervaring te delen met scholen die gezonder en duurzamer met voeding willen omgaan.

Het handvest van de Gezonde Schoolkantine
Politiek, onderwijs, de catering- en automatenbranche en maatschappelijke organisaties zijn het in grote lijnen eens: het voedingsaanbod op Nederlandse scholen moet gezonder. Om deze doelstelling concreet te kamen hebben de verschillende partijen afspraken vastgelegd in het handvest ‘Gezoner Voedingaanbod op Scholen’.

Gezondere voeding
Een gezonde schoolkantine bestaat voor 75% uit lekkere en gezonde producten uit de Schijf van Vijf, en maximaal 25% snacks en snoep. Schoolkantines streven ernaar de meest gezonde producten binnen elke productgroep aan te bieden. Gezond en duurzaamheid gaan vaak hand in hand. Zo is een aanbod met veel basisproducten en minder vleesproducten al beter voor het milieu.

KRNWTR en schoolkantines
Door de ondertekening van het handvest, wordt KRNWTR een van de 28 partijen die zich in zetten om schoolkantines een gezonder en duurzamer karakter te geven. Kraanwater drinken bij een maaltijd is hier een belangrijk onderdeel van. KRNWTR zal aan scholen informatief materiaal ter beschikking stellen en inspiratiesessies bijwonen om het belang hiervan over te brengen. KRNWTR streeft ernaar tegen 2015 op iedere school voor alle leerlingen kraanwater in kantines verkrijgbaar te maken.

1 Reactie
  • Huub Mutsaers - Watercompany
    Geplaatst op 07:59h, 02 november Beantwoorden

    Mooi initiatief. Wij hebben vorige maand in een gesprek met het voedingscentrum aangegeven dat wij ook het handvest ondertekenen. Komt dus weer meer aandacht voor water op school.

Geef een reactie