NIEUW: duurzaam KRNWTR+ watertappunt voor buiten

Niemand zo mooi als jij. Niemand zo trots als wij.

Er is een nieuw KRNWTR+ kind geboren: het KRNWTR+ buitentappunt. Ontwikkeld omdat watertappunten niet alleen functioneel, maar ook aantrekkelijk moeten zijn. Met dit duurzame watertappunt voor buiten wordt het drinken van duurzaam en lokaal water, op nog meer openbare plekken, mogelijk. Het KRNWTR+ buitentappunt levert niet alleen een bijdrage aan een beter milieu en een gezonde levensstijl, maar ook aan het straatbeeld. Want ons nieuwe kindje is goed gelukt, al zeggen we het zelf.  Het tappunt is ontwikkeld in samenwerking met onze meubelmakers, Frank en Jan, en is gemaakt van bamboe en rvs.

Robuust en aantrekkelijk KRNWTR+ watertappunt

De eerste KRNWTR+ watertappunten voor buiten zijn geplaatst op de Erasmus Universiteit. Wij willen graag met meer  partners, zoals gemeenten, bedrijven, scholen en sportclubs deze tappunten uit de grond stampen. Het watertappunt is bijna overal te realiseren: op schoolpleinen, bij speelplaatsen, in parken, langs wandel- en fietsroutes of in winkelgebieden. Je hebt alleen een waterleiding nodig. KRNWTR+ levert het vrijstaande watertappunt voor buiten met een betonvoet incl. aansluitingen.

Waarom van bamboe?

Bamboe is een grassoort en wordt ook wel het hout van de toekomst genoemd. De bamboeplanken die we voor het watertappunt gebruiken, zijn gemaakt van een extra snel groeiende bamboe soort. Bamboe is een hernieuwbare grondstof, dat tot maar liefst 1 meter per dag kan groeien! En ook doorgroeit na de oogst. Er is dus geen sprake van ontbossing. Het gebruikte bamboe heeft een negatieve CO2-voetafdruk over de volledige levenscyclus en is daarom het duurzame alternatief voor synthetische materialen en tropisch hardhout.

Ook zo’n mooi en duurzaam KRNWTR+ watertappunt? 

KRNWTR+ watertappunt_buiten_openbaar_erasmus
Geen reactie's

Geef een reactie