Waterkoeler huren: De voordelen

Veel bedrijven willen vaak een waterkoeler kopen, maar worden vervolgens afgeschrikt door de kosten en het onderhoud ervan. Een waterkoeler huren is daarom een veel betere optie, omdat je een klein bedrag kwijt bent en volledige onderhoud ontvangt. Dat zit allemaal inbegrepen in de prijs van de huurovereenkomst. Hierdoor neem je eventuele bezwaren om niet voor de waterkoeler te kiezen weg. Je bespaart geld, maar ook kostbare tijd, die je weer aan je bedrijf en werk kan besteden. En je weet wat ze zeggen. Tijd is geld.

Een waterkoeler kopen
Een waterkoeler kopen lijkt een aantrekkelijke optie. Misschien heb je al meerdere malen overwogen om een waterkoeler op kantoor, school of horeca onderneming. Hier beschrijven we enkele dingen die je moet weten wanneer je een waterkoeler wilt kopen.

Een waterkoeler kopen lijkt in essentie de beste keus. Je doet een eenmalige betaling, de waterkoeler wordt aangesloten en je bent klaar. Je zit niet vast aan maandelijkse betalingen. Op deze manier kan een waterkoeler kopen voordelig lijken. Daarbij heb je een geweldige toepassing voor gekoeld en schoon drinkwater voor het personeel, gasten of studenten.

KRNWTR-tappunt + siropen bij Backbase

Een leidingwaterkoeler is aangesloten op de waterleiding. En anders dan het op tijd legen van het lekbakje, lijkt het alsof je er verder geen omkijken meer naar hebt. Bij een bronwaterkoeler moet je wel denken aan het vervangen van de plastic container fles, bijbestellen van bekertjes, zorgen dat er voldoende bekers bij de machine zijn, navulling bestellen, waterflessen recyclen, enzovoort.

Voor beide soorten koelers geldt iets veel belangrijker dan wat zojuist is beschreven. Een waterkoeler moet hygiënisch schoon worden gehouden. Een bronwaterkoeler moet zelfs met een met een soort bleekwaterachtige was om de drie tot zes maanden diep gereinigd worden, afhankelijk van het aantal mensen dat het gebruikt.

Als je dit niet doet, kunnen er vervelende verontreinigingen en bacteriën in het systeem terecht komen, wat kan leiden tot ziek personeel, gasten of leerlingen. Als een waterkoeler niet goed is onderhouden, kun je zware boetes krijgen. Je bent als eigenaar namelijk verantwoordelijk voor de kwaliteit van het water.

Als je bereid bent om alle verantwoordelijkheid voor het onderhouden en reinigen van de waterkoeler op je te nemen, dan is dat natuurlijk mogelijk. Je betaalt dan jaarlijks extra voor het vervangen van filters en het schoonhouden van het systeem. Omdat die extra kosten erbij komen, wordt het voor veel bedrijven echter een stuk gemakkelijker om de waterkoeler te gaan huren, omdat dit inclusief al het onderhoud en het schoonmaken is. Wat zijn eigenlijk alle voordelen van een waterkoeler huren?

De voordelen van het huren van een waterkoeler
Een waterkoeler huren heeft diverse voordelen ten opzichte van een waterkoeler kopen. Hierboven staat uitgebreid beschreven waarom een waterkoeler kopen aantrekkelijk lijkt. Nu gaan we verder in op de voordelen van een waterkoeler huren.

Leidingwaterkoeler-bruisend-original
Leidingwaterkoeler-bruisend-rvs-tapzuil-horeca
Leidingwaterkoeler-bruisend-recycled-plastic

Volledige service is inbegrepen – al onze KRNWTR Waterkoeler huur overeenkomsten omvatten een volledige service. Waterkoelers zijn machines die elektriciteit nodig hebben om water af te koelen. Hoewel er zeer weinig bewegende delen in een waterkoeler zitten, kunnen er soms momenten zijn dat de koeleenheid storingen begint te vertonen. Zoals alle machines met mechanische onderdelen, hebben ze regelmatig onderhoud nodig en blijven ze langer goed (minder snel defecten) als ze periodiek worden onderhouden. Bij huur hoef je je hier dus geen zorgen om te maken. De machine wordt dan gewoon vervangen of direct gerepareerd. Je hebt dus altijd een goed werkende waterkoeler!

Regelmatige filtervervanging – Een filter zorgt er ten eerste voor dat er geen of minder verontreinigingen in de machine komen. Daardoor verleng je je levensduur van het apparaat. Daarnaast maakt het filter het water uit de leidingwaterkoeler ook beter. Na meestal een half jaar moet het filter wel vervangen worden, omdat deze dan verzadigd is.

Met een bronwaterkoeler, zelfs bij constant gebruik, begint zich een film te vormen, dat beter bekend staat als een ‘biofilm’, in verschillende delen van het waterkoelersysteem. Dit kan worden omschreven als een plakkerige magneet, die allerlei bacteriën aantrekt en hen de perfecte basis biedt om zich voort te planten. Wanneer je hier niets tegen doet, kunnen mensen die dit water drinken erg ziek worden. Met bronwaterkoelers is filtervervanging nog belangrijker!

Regelmatige schoonmaak – Een waterkoeler wordt veel gebruikt door verschillende mensen. Dagelijks even het mondstuk schoonmaken en de lekbak regelmatig legen zorgt ervoor dat de koeler ook schoon blijft. Niemand drinkt graag uit een vies uitziende koeler.

Bij bronwaterkoelers is schoonmaak nog belangrijker. Dit heeft te maken met de bacteriële biofilm en om ervoor te zorgen dat geen vat krijgt in de waterkoeler. Bronwaterkoelers moeten zo ongeveer om de 13 weken schoon worden gemaakt. Dit betekent dat je een juiste bleekoplossing moet gebruiken die door het systeem, de kranen en de lekbak wordt gespoeld. Dit moet vakkundig gedaan orden, omdat je natuurlijk niet wil dat eventuele resten van de bleekoplossing de smaak van het water verandert. Dat is helemaal niet prettig.

Storingen – Onze KRNWTR waterkoelers zijn zelden defect, maar als ze dat wel zijn, dan moeten ze worden gerepareerd of vervangen. Als onderdeel van een huurovereenkomst wordt een waterkoeler altijd tijdig en kosteloos gerepareerd of vervangen. Wanneer je de eigenaar van de waterkoeler bent, betekent dit dat er een monteur moet langs komen rijden en tegen betaling van uurloon, voorrijkosten en eventuele materialen de koeler komt repareren. Dit kost ook tijd en moeite.

Regelmatige huurbetalingen – Bij het huren van een waterkoeler is er een contract dat duidelijk aangeeft wat je moet weten, zoals hoeveel je elke maand moet betalen, wat dit inhoudt en, als er een contracttermijn is, hoe lang dit is.

Stress en probleemloos – Al met al is het huren van een waterkoeler is veel minder inspannend en veel minder stressvol. Wanneer je een waterkoeler koopt hebt je de verantwoordelijk voor de kwaliteit van het water, voor het verwisselen van de filters, het schoonmaken, onderhoud, enzovoort. Bij bronwaterkoelers komt er nog meer stress bij kijken. Het is uiteindelijk veel eenvoudiger om dit allemaal voor je te laten doen.

De beste waterkoeler huren
Je weet nu wat erbij komt kijken wanneer je een waterkoeler koopt of huurt. Beide koelers verlangen dezelfde zorg en onderhoud. Huur is daardoor een slimme investering, omdat bij huur die zorg zit inbegrepen in de prijs, bij koop moet je het zelf regelen. Dus of u nu kiest voor een leidingwaterkoeler of een bronwater koeler met plastic container flessen, uw personeel en klanten moeten er zeker van kunnen zijn dat het water uit de koeler van zeer goede kwaliteit is.

Ontvang de KRNWTR+ brochure

Met alle informatie over de KRNWTR-tappunten, glaswerk, waterflessen en limonadesiropen. Vul het formulier in en ontvang direct alle informatie.

  Jouw naam (*)

  E-mail (*)

  Telefoon (*)

  Bedrijfsnaam (*)

  Aantal gebruikers

  Nog een andere vraag of wens?

  No Comments

  Post A Comment