22:04 Waterkoeler met waterdispenser kopen of huren? Alles wat je moet weten

Waterkoeler kopen of huren voor een kantoor, school of horecabedrijf? Alles wat je moet weten voor de aanschaf van een watertappunt.
Voor ons Nederlanders is het bijna vanzelfsprekend dat er vers en schoon drinkwater uit de kraan komt. Zonder schoon water kunnen we niet leven. Het wordt niet voor niets ook wel het blauwe goud genoemd. Water kun je bij de kraan halen. Maar op het werk, in de horeca en op scholen mag ons blauwe goud best aantrekkelijk gepresenteerd worden d.m.v. een mooie waterkoeler, bij voorkeur aangesloten op de waterleiding. Want dat scheelt geld, afval en Co2. Maar welke waterkoeler moet je kiezen?
Direct naar:
- Welke waterkoeler past het best?
- De voor- en nadelen van flessenwaterkoelers versus waterkoelers op de waterleiding
- 4 Typen waterkoelers op de waterleiding
- Wat doen waterfilters?
- Over de installatie van een watertappunt
- KRNWTR+ Plaatsingsvoorwaarden
- Kennisbank waterkoelers
- Hygiene: jouw waterdispenser onderhouden
- Waterkoeler bruisend water
- Waterkoelers op kantoor
- Watertappunten op scholen
- Watertapsystemen voor de horeca

2 Soorten waterdispensers: Flessenwaterkoelers versus leidingwaterkoelers
Een waterkoeler is een toestel dat gekoeld en gefilterd drinkwater verstrekt. De eerste waterkoelers werden begin jaren negentig vanuit de Verenigde Staten in Nederland geïntroduceerd, Deze waterkoelers waren m.n. flessenwaterkoelers: koelers met grote (5 of 10 liter) flessen bronwater.
Opkomst van bronwaterkoelers
Het drinken van water uit plastic waterflessen en flessenwaterkoelers werd om twee redenen enorm populair. Marketeers overtuigde iedereen dat het water beter, schoner en gezonder zou zijn. Ten tweede het gemak van bronwater op kantoor in grote plastic container flessen. Oftewel de plastic bronwaterfles werd immens populair en de bronwaterkoeler was een welkome uitkomst met liters bronwater op kantoor tot je beschikking. Sinds een aantal jaar zijn leidingwaterkoelers in opkomst, omdat deze o.a.minder belastend voor het milieu zijn.

Welke waterkoeler past het beste bij jullie?
Laten we eerste jullie wensen en eisen in kaart brengen. De volgende punten zijn belangrijk om bij stil te staan:
Vraag 1: Kan de waterkoeler aangesloten worden op de waterleiding?
Is er op de plekken die jullie in gedachten hebben ook een mogelijkheid tot aansluiting op de waterleiding? Heb ik genoeg ruimte en kan ik een waterleiding aanleggen of in de buurt?
Vraag 2: Welke capaciteit waterkoeler zoekt je?
De hoeveelheid gebruikers is ook essentieel om te weten. Er zijn koelers die 25 werknemers van gekoeld & bruisend water kunnen voorzien, maar er zijn ook koelers die met gemak 300 leerlingen een koud flesje water kunnen geven. Houdt dus rekening met piekmomenten.
Vraag 3: Welk water wilt je tappen?
A. Gefilterd
B. Gefilterd & Gekoeld
C. Gefilterd, Gekoeld of ook bruisend
Vraag 4: Welk model koeler?
Wie gaat de waterkoeler gebruiken? Wie gaat er tappen? Bar- of keukenpersoneel, medewerkers, leerlingen, gasten of klanten? Professioneel keukenpersoneel zal over het algemeen voorzichtig met een koeler omgaan dan leerlingen op een middelbare school. is er behoefte aan meerdere watercoolers op diverse plekken?
Vraag 5: Wat gaat er getapt worden?
Enkel bekertjes en glazen: Of ook waterflesjes en karaffen. En zijn er piekmomenten?
Hulp nodig? Stuur ons een foto van de lokatie waar je een watertappunt wilt hebben. Meestal is het mogelijk zonder grote aanpassingen.

Nu je weet aan welke eisen jouw tappunt aan moet voldoen, kunnen we kijken naar de soorten waterkoelers die er zijn.
De voor- en nadelen van flessenkoelers en leidingwaterkoelers
Flessenwaterkoelers
Fleswaterkoelers werken met plastic waterflessen die je op de koeler plaatst. Plastic flessenwaterkoelers zijn naar onze mening niet meer van deze tijd. Ze stammen nog uit de periode dat we ons niet bewust waren van de gevolgen van plastic afval. De plastic containers moeten besteld, vervoerd en vervangen worden. Een hoop rompslomp voor een apparaat dat iedereen ook nog eens lelijk vindt. Toch zie je ze nog steeds op menig kantoor of bedrijf staan.
Heb je een flessenwaterkoeler? Check het recyclingssymbool
Welk type plastic is veilig? Het loont de moeite om te achterhalen van welk type plastic de container of waterfles gemaakt is. Om zeker te zijn dat er een veilige fles op de koeler staat, controleer je het recyclingsymbool op de fles. Als het een # 2 HDPE (hoge dichtheid polyethyleen), of een # 4 LDPE (lage dichtheid polyethyleen) of een # 5 PP (polypropyleen) is, dan is de fles prima. Als het type fles een #1 heeft, dan is het geschikt voor eenmalig gebruik. Deze kan je beter niet opnieuw vullen of hergebruiken.
De voor -en nadelen van flessenwaterkoelers:
Voordelen:
Altijd water voorradig, ook op plekken
waar geen waterleiding mogelijk is.
Eenvoudig te installeren
Nadelen:
Bij een bronwaterkoeler, zelfs bij constant gebruik, begint zich een film te vormen, dat beter bekend staat als een ‘biofilm’, in verschillende delen van het waterkoelersysteem. Die allerlei bacteriën aantrekt en hen de perfecte basis biedt om zich voort te planten. Met bronwaterkoelers is filtervervanging nog belangrijker!
voor- en nadelen Leidingwaterkoelers:
Leidingwaterkoelers zijn aangesloten op de waterleiding. Dit biedt de volgende voor -en nadelen:
Voordelen:
Veelal de meest voordelig optie: laagste kosten per liter water, onbeperkt water
Hoeft niet te worden bijgevuld
Een grote capaciteit
Bruisend water mogelijk
Zorgt voor minder afval en CO2 uitstoot in vergelijking tot flessenwater
Nadelen:
De leidingwatercooler kan alleen op een locatie komen te staan waar een waterleiding aansluiting mogelijk is. (indien een waterleiding niet mogelijk is kan het reservoir handmatig gevuld worden met leidingwater)

Wat heb je nodig om een waterkoeler te installeren?
- Water: Een beschikbare en werkende watertoevoer (wasmachinekraan ½ x 3/4”) bij voorkeur binnen een meter van het plaatsingspunt en voorzien van EA-terugstroombeveiliging (terugkeerklep). De waterdruk dient minimaal 1 bar en maximaal 3,5 bar te zijn. (dus liever geen Y-splitsingen op de kraan). Is de druk hoger dan kun je deze verlagen door een drukverlager te plaatsen tussen de waterkraan en de waterkoeler.
- Stroom: Een beschikbare en werkende 230V stroomaansluiting, geaard. Bij een portion-control tappunt dient een extra stopcontact aanwezig te zijn.
- Er dient voldoende ruimte te zijn om het tappunt te kunnen plaatsen, zowel op als onder het werkblad.
- Tafelmodel: compactmodel, kan mooi naast de koffiemachine geplaatst worden. In het keukenkastje ruimte voor waterfilter en koolzuurfles
- Inbouwmodel: Dit betekent dat er onder het werkblad waarop het tappunt wordt geplaatst ook genoeg ruimte moet zijn voor de koeler / filter en eventueel koolzuur, uitgaande van een (keuken)kastje. De waterkoeler dient voldoende ruimte voor ventilatie te hebben, houd daarom minimaal 10cm rondom vrij. Daarnaast dient de waterkoeler niet in een gesloten ruimte (zonder ventilatie) te worden geplaatst.
- Afvoer: De meeste modellen waterkoeler hebben een lekbak, welke handmatig geleegd dient te worden. Het beste is om het lekwater weg te laten lopen door de lekbak aan te sluiten op de bestaande afvoer. Hiervoor moet een sifon binnen 1 meter van het plaatsingspunt beschikbaar te zijn. De sifon dient tenminste 20 cm lager geplaatst te zijn dan de lekbak. Als dit niet mogelijk is kunt je het lekwater opvangen in een jerrycan die 1 x per week geleegd moet worden.
- Waterstop. Bij plaatsing adviseren wij om geen andere apparatuur of waardevolle spullen bij de koeler bewaren i.v.m. eventuele waterschade. Mocht er een lekkage plaatsvinden, dan kan een waterstop zorgen voor minder waterschade. De waterstop is een goede beveiliging tegen wateroverlast door lekkage en wordt gemonteerd tussen de kraan en de toevoerslang van de waterkoeler. De waterstop blokkeert de watertoevoer als de hoeveelheid water hoger is dan is ingesteld: bijv. max 5 liter.
Als de waterkoeler is aangesloten, kun je genieten van gefilterd, gekoeld,en bruisend water uit jouw lokale waterbron. Vragen over de installatie? Een loodgieter of KRNWTR+ kan hierin goed adviseren. Mail ons je vraag!

Soorten leidingwaterkoelers
De keuze voor model waterkoeler hangt af van de plaats waar je de waterkoeler wilt gebruiken.
- Tafelmodel
Een waterkoeler tafelmodel is een kleine compacte waterkoeler die je op tafel kunt zetten. Het is de perfecte waterkoeler voor een locatie waar de ruimte beperkt is. Een tafelmodel waterkoeler is zowel beschikbaar als flessenwaterkoeler en leidingwaterkoeler. Hieronder twee voorbeelden van tafelmodel waterkoelers: - Inbouw model
Als je zoveel mogelijk ruimte op het aanrecht wilt, maar wel graag wilt genieten van koud en bruisend water, dan kies je voor een inbouwkoeler. Deze koeler plaatst je in een kast of keukemeubel en de kraan plaatst je op de bar of aanrecht. Ook handig voor horecagelegenheden. - Vrijstaand
Watertappunt op een sokkel. Geen plek op een kast of aanrecht om een watertappunt op een werkblad te plaatsen? Kies dan voor een staande watercooler op een sokkel. - Opbouw: Muurtappunt
Wordt de waterkoeler gebruikt in een grote ruimte of buiten ( speelplaats, werkplaats, …) waar er geen andere voorzieningen zijn, kies dan een waterkoeler ingebouwd in de muur.

Waarom hebben waterkoelers een waterfilter?
- Een waterfilter filtert nog meer imperfecties uit het al goede leidingwater en stellen consumenten ook in staat om in gebieden met minder water, heerlijk water te tappen. Filtert tot 0,2 mu
- Een waterfilter verlengt de levensduur van de waterkoeler
- Verbetert de smaak en niet overal smaakt het water hetzelfde (kraanwater wordt gewonnen uit grondwater of rivierwater.). Door de waterfilter overal dezelfde kwaliteit
Er zijn diverse filters op de markt. KRNWTR heeft voor een verwisselbaar waterfilter gekozen dat eventuele chemische verontreinigen, asbestvezels, en bacteriën tot 0,2 mu/micron (ontzettend klein!) kan verwijderen. Als een filter op zo’n klein niveau kan filteren, dan wil je wel dat de goede mineralen van het water behouden blijven. Magnesium en calcium en andere belangrijke mineralen blijven met het KRNWTR filter behouden. De KRNWTR-filter zuivert 11.300 liter drinkwater. En zorgt ook voor betere bubbels bij bruisend water.
Koelers worden geleverd met verschillende soorten filtratie. De meest voorkomende opties zijn:
Sediment en koolstof:
Actief-koolfilters als drinkwaterfilters, verwijderen alle geur-, kleur- en smaakstoffen uit het water. De werking van een actief koolfilter berust op de adsorptie van de opgeloste waterverontreiniging aan het oppervlak van het actieve kool. Adsorptie betekent dat een oplosbare stof uit water wordt gefilterd met behulp van een vaste stof. Geactiveerde kool kan zeer veel verschillende (potentieel schadelijke) stoffen uit drinkwater verwijderen, waardoor je zeer schoon en zuiver drinkwater overhoudt… Een koolstof filter moet ook altijd na een sedimentfilter geplaatst worden.
Sedimentfilters
Sediment filtratie is in de meeste gevallen de eerste filtratiestap in het verkrijgen van schoon en veilig drinkwater. De sedimentfilters verwijderen organische vervuiling. Zwevende, vaste deeltjes die met het water worden meegevoerd, zoals zand, roest e.d. worden tegen gehouden. Hierdoor kunnen bacteriën niet langer achter die kleine deeltjes schuilgaan
Omgekeerde osmose
Osmose is het natuurlijke proces van de vermenging van twee vloeistoffen door een halfdoorlatend membraan. Een halfdoorlatend membraan laat bepaalde atomen en moleculen wel door, maar anderen nagenoeg niet. Zo worden door osmose bijvoorbeeld wel watermoleculen doorgelaten, maar bijna geen zoutmoleculen en vele andere opgeloste stoffen welke zich in ons leidingwater bevinden. Deze filtertechniek filtert dus ook alle belangrijke mineralen uit het water. Deze kun je er achteraf wel weer aan toevoegen. Het wordt vooral gebruikt door laboratoria en fabrieken.
UV
Ultraviolet is een middel voor het doden of onschadelijk maken van micro-organismen. Deze micro-organismen kunnen variëren van bacteriën en virussen tot algen en protozoa. UV desinfectie wordt gebruikt in lucht-en UV-c drinkwaterzuivering.

Waterkoeler met bruisend water: koolzuur om bruisend water te maken
Koolzuur (Koolstofdioxide) heb je nodig om bruisend water te maken.
Waarom bruisend water? Je gaat er meer water door drinken. Je kunt sodastream gebruiken, maar deze zijn alleen voor klein gebruik. Op kantoor is een bruisend water systeem veel handiger, omdat deze een grotere capaciteit heeft: dat scheelt handling en kosten.
Je hebt koolzuurflessen in de maten 500 gram, 1 kg, 2 kg en 10 kg.
Je hebt 5-6 gram co2 nodig voor 1 liter bruisend water. Met 2 kg koolzuur maakt je 300l bruisend water (€0.10 per liter).
Lege fles retour sturen en volle fles wordt teruggestuurd. Daarom adviseren wij 2 flessen op voorraad hebben. Zodat je nooit zonder zit.
Bij ons kun je 2 kg flessen bestellen via de webshop. 10 KG flessen kun je in de horecagroothandel bestellen.

Hygiëne, onderhoud van de (leiding)waterkoeler voor een schone waterkoeler op het werk
Onderhoud is een essentieel onderdeel om ervoor te zorgen dat de kwaliteit van het water optimaal blijft en het watertappunt aantrekkelijk blijft. Bij bronwaterkoelers moeten de filters iedere 3 maanden vervangen worden. Bij leidingwaterkoelers moet dit om de 6 – 12 maanden (afhankelijk van de gebruikte waterfilter. Vervang je de filter niet, dan riskeer je dat de kwaliteit van het water minder goed wordt.
Als bedrijf of school ben je verantwoordelijk voor de kwaliteit van het water wat uit je watertappunt komt. Dat is wettelijk vastgesteld. Het is dus belangrijk dat de waterkoeler goed onderhouden wordt en dat de schoonmaakploeg de waterkoeler dagelijks meenemen in hun ronde. Als een waterkoeler een lekbakje heeft, dan zien veel mensen dit als een afvoer. Restjes koffie en thee worden ook vaak geloosd in een lekbakje. Leeg het lekbakje dus geregeld.Ook is het raadzaam om het mondstuk regelmatig schoon te maken.
Bij bronwaterkoelers is schoonmaak nog belangrijker. Dit heeft te maken met de bacteriële biofilm en om ervoor te zorgen dat geen vat krijgt in de waterkoeler. Bronwaterkoelers moeten zo ongeveer om de 13 weken schoon worden gemaakt. Dit betekent dat je een juiste bleekoplossing moet gebruiken die door het systeem, de kranen en de lekbak wordt gespoeld. Dit moet vakkundig gedaan worden, omdat je natuurlijk niet wil dat eventuele resten van de bleekoplossing de smaak van het water verandert. Dat is helemaal niet prettig.

Onderhoudscontract voor je watertappunt. Er zijn 3 soorten service & onderhoud gebruikelijk:
A. Full service & onderhoud
Al onze KRNWTR Waterkoeler huur overeenkomsten omvatten een volledige service. Waterkoelers zijn machines die elektriciteit nodig hebben om water af te koelen. Hoewel er zeer weinig bewegende delen in een waterkoeler zitten, kunnen er soms momenten zijn dat de koeleenheid storingen begint te vertonen. Zoals alle machines met mechanische onderdelen, hebben ze regelmatig onderhoud nodig en blijven ze langer goed (minder snel defecten) als ze periodiek worden onderhouden. Bij huur hoef je je hier dus geen zorgen om te maken. De machine wordt dan gewoon vervangen of direct gerepareerd. Je hebt dus altijd een goed werkende waterkoeler!
Jaarlijks onderhoud, reinigen tappunt & vervangen filter. Service bij storingen, inclusief onderdelen. Reparaties worden op werkdagen uitgevoerd binnen 72 uur na melding..
B. Jaarlijks onderhoud
Vervangen waterfilter
Volledige controle leidingwerk (water en koolzuur)
Doorblazen van het condenssysteem, stofvrij maken van de koelunit binnen en buiten.
Tapkranen worden gedemonteerd, nagekeken, ingevet en gedesinfecteerd
Tapzuil wordt goed vastgezet
Check of extra communicatie nodig is
Inspectie van de machine op goede werking
Reiniging en desinfectie van leidingen
Vervanging filters
Controleren temperatuur
Reiniging tappunt, Reiniging lekbak
Naspoelen en eindcontrole
C. Waterfilter abonnement
Je doet het onderhoud en de filters vervangen zelf. Een filter zorgt er ten eerste voor dat er geen of minder verontreinigingen in de machine komen. Daardoor verleng je je levensduur van het apparaat. Daarnaast maakt het filter het water uit de leidingwaterkoeler ook beter. Na meestal een half jaar tot een jaar moet het filter wel vervangen worden, omdat deze dan verzadigd is.
Maak je kantoor een beetje groener met een KRNWTR+ waterkoeler
Plastic Bronwaterkoelers zijn niet meer van deze tijd. Ze stammen nog uit de periode dat we ons niet bewust waren van de gevolgen van plastic afval. De plastic containers moeten besteld, vervoerd en vervangen worden. Een hoop rompslomp voor een apparaat dat iedereen ook nog eens lelijk vindt. Toch zie je ze nog steeds op menig kantoor of bedrijf staan.
Waarom zou je nog voor het ouderwetse plastic waterkoeler kiezen, als het lekkerste en coolste water voor iedereen beschikbaar is! Met een waterkoeler op de waterleiding draag je bij aan een gezonde werkplek voor je medewerkers. Daarnaast heeft een leidingwaterkoeler een positieve invloed op het klimaat (geen transport van plastic containers, geen plastic afval, etc.).
KRNWTR filosofie
Een KRNWTR-tappunt is meer dan een waterkoeler. Het is een van de simpelste manieren om iets te doen tegen de zinloze verspilling van single-use plastic waterflessen. En misschien wel een van de meest eco-vriendelijkste manieren om zelf gehydrateerd te blijven. Het hebben van één hervulbare fles bespaart jaarlijks 30,2 kg Co2. Wat houdt je nog tegen? Medewerkers, gasten en cliënten waarderen het.
KRNWTR Moment
Pak ieder uur even een moment om te drinken. Vooral tijdens het werken kan je nog wel eens snel vergeten om genoeg te drinken. Een KRNWTR Time-Out bij de waterkoeler is een goed moment om even los te komen van je werk, te relaxen en water te drinken. Wil je op een gegeven moment een lekker smaakje? Dan kan je een van onze heerlijke siropen toevoegen. Schenk ook wat voor je collega in!
De waterkwaliteit van de waterkoeler
De kwaliteit van het water in een bronwaterkoeler wordt vaak als puur en natuurlijk gezien. Het water wordt zogenaamd uit een bergbeekje gewonnen en zonder behandeling in een plastic container of fles gestopt. Meer dan een marketingfoefje is het echter niet. Bronwater wordt in Nederland op minder kwaliteitseisen gecontroleerd dan kraanwater. Sterker nog sommige bedrijven stoppen zelfs kraanwater in plastic flessen. En voor deze marketing betaal je dan zo’n 500 tot 1000 keer meer dan kraanwater.
Het kraanwater in Nederland behoort tot een van de beste in de wereld. Door een KRNWTR-waterkoeler te installeren verzeker je jezelf van extra gezuiverd en bruisend water.
Hoe werkt een KRNWTR Leidingwaterkoeler
De KRNWTR Waterkoeler wordt op de waterleiding aangesloten. Het water loopt door een speciaal koelsysteem dat het water koelt voordat het uit de tap komt. Een professionele KRNWTR monteur komt de waterkoeler uiteraard bij u aansluiten. Meestal vind je de waterkoeler in de keuken of pantry van een bedrijf. Overal waar een waterleiding is, kan de waterkoeler aangesloten worden.
Een KRNWTR waterkoeler zorgt ervoor dat medewerkers meer water gaan drinken. De kraanwaterbeleving maakt het water smaakvoller, aangenamer en lekkerder.
Waterfilter nodig?
Als je voor een extra filter kiest, wordt het water extra gezuiverd. Een filter zorgt er ook voor dat het apparaat langer meegaat, omdat het bijvoorbeeld zandkorreltjes tegenhoudt. In sommige gebieden In Nederland of België is het water harder, dan in andere regio’s. In dat geval kan een filter van belang zijn.
Er zijn diverse filters op de markt. KRNWTR heeft voor een verwisselbaar waterfilter gekozen dat eventuele chemische verontreinigen, asbestvezels, en bacteriën tot 0,5 mu/micron (ontzettend klein!) kan verwijderen. Als een filter op zo’n klein niveau kan filteren, dan wil je wel dat de goede mineralen van het water behouden blijven. Magnesium en calcium en andere belangrijke minerale blijven met het KRNWTR filter wel in het gekoelde kraanwater. De KRNWTR-filter zuivert 11.300 liter drinkwater. En zorgt ook voor betere bubbels bij bruisend water.
Waterkoeler Modellen: van tapkast tot muurtappunt
Geen kantoor, keuken, bedrijf, restaurant of school is hetzelfde. Daarom hebben we bij KRNWTR vier modellen ontwikkeld, waardoor we overal een mooie waterkoeler kunnen plaatsen.
Als er voldoende ruimte is en geen plaats op het aanrecht of op de bar, dan kunnen we een vrijstaande waterkoeler installeren. Het voordeel is dat het hele koelsysteem in de tapkast verwerkt zit. We hebben enkel een aansluiting en wat stroom nodig.
Tappunt of tapzuil op het aanrecht. In de meeste gevallen plaatsen we een tappunt of tapzuil op het aanrecht en het koelsysteem in een keukenkastje onder de tapzuil.
Het muurtappunt plaatsen we tegen een muur aan. Hierbij staat het koelsysteem achter de muur. Dit systeem vergt wel iets meer werk dan de andere modellen, omdat er een opening in de muur gemaakt dient te worden, waar de leidingen doorheen gaan lopen. Bespreek deze variant uitvoerig met onze KRNWTR specialisten, voor het juiste advies op maat.
Kosten & Onderhoud
Al onze KRNWTR Waterkoeler huur overeenkomsten omvatten een volledige service. Hoewel er zeer weinig bewegende delen in een waterkoeler zitten, kunnen er soms momenten zijn dat bijvoorbeeld de koeleenheid een storing heeft.
Ook hebben alle machines met mechanische onderdelen hebben de waterkoelers van tijd tot tijd onderhoud nodig. Ze gaan dan langer mee. Bij huur hoef je je hier dus geen zorgen om te maken, want het servicecontract zit bij de prijs inbegrepen. Bij defecten wordt de machine gewoon vervangen of gerepareerd door iemand van KRWNTR.
Een gehuurde tap vergt dezelfde zorg en onderhoud als een gekochte tap. Het onderhoud zit echter bij de huur in de prijs inbegrepen en bij koop kan je dat eenvoudig regelen bij ons.
Waterkoeler op kantoor
Steeds meer bedrijven maken gebruik van KRNWTR. Het past perfect bij het vitaliteitsprogramma en het MVO-beleid. KRNWTR zorgt voor minder afval en lagere inkoopkosten. En er wordt meer water gedronken op kantoor. Want 2 liter water per dag drinken is best lastig. Bedrijven als Landal Greenparks, SAS, Atlassian, Circl van ABN-AMRO en Backbase plaatsen de KRNWTR waterkoelers en/of siropen. De KRNWTR-waterkoelers mogen ook niet bij jullie bedrijf ontbreken.
Het juiste model koeler vinden
Op zoek gaan naar een goede waterkoeler kan een lange weg zijn. Wij zijn een bedrijf dat meerdere opties van waterkoelerkoelers beschikbaar heeft, waarbij je voordeliger uit bent. De waterspecialisten van KRNWTR+ helpen je graag om de juiste keuze te maken, zodat je de waterkoeler krijgt die het beste bij jullie past.
100 werknemers = 16.000 kg CO2 uitstoot besparen
Bedrijven zijn tegenwoordig CO2 bewust. Het verminderen van de CO2 uitstoot is dan ook een kernpunt van een duurzame bedrijfsvoering. Met KRNWTR bespaart een bedrijf met 100 werknemers bijna 16.000 Kg CO2 uitstoot.
100 werknemers = €8.500,- per jaar besparen
Profit is een belangrijk onderdeel van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Overstappen op kraanwater heeft ook een financieel voordeel. U bespaart namelijk veel kosten. in vergelijking met plastic flessenwater.
Wat is bronwater?
Wat is bronwater?
Volgens Wikipedia:
Bronwater is drinkwater dat wordt gewonnen uit natuurlijke of onderaardse bronnen.
Doorgaans wordt het niet behandeld; dat wil zeggen dat het puur gebotteld wordt. Sinds september 2003 mag bronwater wel met behulp van ozon worden gezuiverd.
Bronwater moet in Nederland voldoen aan de drinkwaternorm. Het bevat in het algemeen iets minder chloride dan drinkwater en is, hoewel soms gewonnen uit dezelfde watervoerende laag als drinkwater, vijfhonderd tot duizend keer duurder. Bronwater kan zowel plat (zonder koolzuur) als bruisend (koolzuurhoudend) zijn. Bronwater wordt ook gebruikt als basis voor frisdranken. Een specifiek merk bronwater, in tegenstelling tot natuurlijk mineraalwater, kan wel uit verschillende bronnen komen en bevat dus geen constante samenstelling.
Volgens van Dale:
bron·wa·ter het; o -en uit een bron opborrelend (geneeskrachtig) water
Wat is kraanwater?
Wat is kraanwater?
Volgens Wikipedia: ook Leidingwater
Leidingwater is water dat via buisleidingen wordt getransporteerd. Om dit transport mogelijk te maken wordt leidingwater onder druk gehouden. Deze druk kan worden opgewekt met watertorens of met pompen. De watertoevoer wordt gereguleerd met kranen, vandaar dat leidingwater ook wel kraanwater wordt genoemd. Het antoniem van leidingwater en kraanwater is flessenwater.
Om leidingwater te kunnen leveren is een flinke infrastructuur nodig. Behalve de leidingen zijn ook pompen en/of watertorens, zuiveringsinstallaties, verbruiksmeters, enz. nodig. De eerste waterleiding in Nederland werd in 1853 aangelegd om duinwater naar Amsterdam te transporteren.
De Nederlandse Waterleidingwet geeft een beperkte definitie van leidingwater: ‘Leidingwater is water, bestemd om te drinken, te koken, voedsel te bereiden of andere huishoudelijke doeleinden, dat door een waterleidingbedrijf of een collectieve watervoorziening aan derden ter beschikking wordt gesteld.’
Wat is mineraalwater?
Wat is mineraalwater?
Volgens Wikipedia:
Mineraalwater is water dat mineralen bevat die de smaak veranderen of het water een therapeutische waarde geven. Zouten, zwavelverbindingen en gassen zijn voorbeelden van stoffen die in het water zijn opgelost.
Traditionele mineraalwaters zouden gebruikt of geconsumeerd worden bij hun bron. Bij deze bronnen ontstonden vaak kuuroorden, waar echter meer in het water gebaad werd dan dat het water geconsumeerd werd.
Tegenwoordig is het normaler dat mineraalwater gebotteld en verkocht wordt. Het reizen naar een bron om rechtstreekse toegang tot het water te verkrijgen, komt nog weinig voor en is vaak onmogelijk door het afbakenen van de betreffende bron voor commerciële ontginning. Er zijn op dit moment meer dan 2800 merken van mineraalwater wereldwijd beschikbaar.
De eisen die gesteld worden aan mineraalwater:
- De samenstelling van mineraalwater moet uitgebreid vastgesteld worden.
- Mineraalwater moet aan de bron gebotteld worden.
- Mineraalwater moet een gehalte aan mineralen, sporenelementen of andere bestanddelen bevatten die het water een ‘therapeutische waarde’ of ‘heilzame werking’ geven.
- Mineraalwater mag niet tot nauwelijks ‘behandeld’ worden (stoffen toevoegen of eruit halen). [/toggle_simple]
Geen reactie's