Kraanwater vermindert stress & depressie

Als je op zoek bent om kalmer door het leven te gaan, probeer dan eens wat meer kraanwater te drinken. Klinkt dat te makkelijk? Het verband tussen water en minder stress is al regelmatig vastgesteld. Al onze organen hebben namelijk water nodig om te functioneren. Als je niet genoeg water drinkt, dan functioneert je lichaam niet goed.

Foto: Flickr

Onderzoek toont aan dat te weinig water drinken, je cortisolen verhoogt, vertelt Amanda Carlson, begeleidster van top atleten. Cortisolen zijn stress hormonen. Goed gehydrateerd zijn zorgt ervoor dat je cortisolen gehalte in je lichaam laag blijft.

Verklein je kans op een depressie – Drink een glas water bij het opstaan
Het Journal of Nutrition toont aan dat zelfs wanneer je 1% uitgedroogd bent al meer kans maakt op een depressie, moeilijke concentratie, en meer vermoeidheid. Na het slapen is je lichaam van nature uitgedroogd. Drink dus bij het opstaan een glas water om je stemming te verbeteren.

Geen wondermiddel
Kraanwater drinken zorgt er dus niet voor dat je geldproblemen, stress om een deadline te halen, of problemen met je kinderen verdwijnen. De kans dat je te weinig drinkt is in drukke tijden hoger, omdat je hart ongemerkt sneller werkt. Waarschijnlijk eet je ook minder als stress hebt.

roestvrijstalen-waterfles-500mlDoorbreek de vicieuze cirkel
Stress veroorzaakt uitdroging en uitdroging veroorzaakt stress. Met onze roestvrijstalen KRNWTR flessen of een mooi watertappunt op je werk, kan je dit probleem doorbreken. Doordat we voor kraanwater een merk hebben gemaakt, stimuleer je voldoende water drinken meer dan met onzichtbaar kraanwater.

Tips! Hoe weet je dat je uitgedroogd bent?

  • Tip 1: Drink een glas water ’s ochtends bij het opstaan
  • Tip 2: Heb je dorst? Dan ben je uitgedroogd!
  • Tip 3: Is je urine donker van kleur en heeft het een sterke geur? Dan heb je ook te weinig gedronken.

 

 

 

1 Reactie
  • r. marcus
    Geplaatst op 18:12h, 12 mei Beantwoorden

    ik zie de andere reacties niet

Geef een reactie