Flesvoeding: mag jouw baby kraanwater drinken?

Voor jouw baby alleen het allerbeste. Maar is bronwater nodig? Christel Damen, lactatiedeskundige bij de Boezemvriend in Amsterdam… Wat vind jij?

 

“Ik  geef cursussen aan aanstaande moeders. De meeste hebben de keuze al gemaakt en willen graag borstvoeding geven. Borstvoeding kost natuurlijk helemaal niets en is erg milieuvriendelijk. Jij bent de verpakking. Deze verpakking moet je wel goed verzorgen.

Borstvoeding: bronwater of kraanwater?
Advies bij borstvoeding is dan ook voldoende water drinken. Mij wordt vaak de vraag gesteld of bronwater gezonder is! In tegenstelling tot wat vaak geschreven wordt in voorlichtingsboekjes en websites over baby’s, kun je in Nederland voor de bereiding van babyvoeding gewoon vers kraanwater gebruiken. Stromend koud kraanwater is vers en veilig voor flesvoeding. Laat de kraan altijd eerst even lopen, voor je het water gebruikt, en gebruik geen warm water.

Flesvoeding: kraanwater koken of Bar Le Duc?
De moeders die ervoor kiezen om flesvoeding te geven, maken toch liever de poedermelk aan met water uit de fles. Vooral Bar le Duc tref ik vaak aan op het aanrecht. Reden hiervoor is dat ze geen zin hebben om  het kraanwater te koken. Ook dit is niet nodig want je kunt gewoon het koude water uit de kraan gebruiken en dat opwarmen in de magnetron of flessenwarmer net zoals je bronwater moet opwarmen. Dus wederom heeft het kraanwater de voorkeur, goedkoper en net zo gezond. En zeker niet onbelangrijk…je houdt je afval beperkt. Je produceert al zoveel als nieuwbakken gezin.

In Amsterdam hebben enkele oude huizen nog loden leidingen dan is het advies toch bronwater.

Christel Damen
Boezemvriend Amsterdam

2 Reactie's
  • Jonavan Scorea
    Geplaatst op 11:26h, 30 januari Beantwoorden

    waar zijn de feiten, is het niet zo dat baby’s een maximum van 10mg nitraat per liter water mogen hebben? in sommige plaatsen in Nederland staat het kraanwater iets boven 25mg nitraat per L water en andere plaatsen iets onder 25mg.

Geef een reactie