voldoende water drinken

6 manieren om meer water te drinken thuis en op je werk

Gezonder leven is belangrijk. Meer gaan sporten of zelfs stoppen met roken en alcohol  kunnen hier aan bijdragen. Meer water drinken hoort hier ook bij. In dit artikel gaan we je helpen voorkomen dat je te weinig drinkt.

Waarom kraanwater?

Kraanwater is goed voor je. Er zijn talloze voordelen om kraanwater te drinken. Wanneer je een druk bestaan leidt, dan is de kans groot dat je jezelf vergeet. Je slaat de lunch over en laat het om voldoende te drinken. Als je dagelijks meerdere deadlines moet halen, dan is het begrijpelijk dat het er wel eens bij in kan schieten. Daarom deze zes tips om eenvoudig de hele dag gehydrateerd te blijven.

  1. Begin de dag met een glas

Zet een fles kraanwater naast je bed. Zodra je wakker wordt kan je meteen het vocht wat je tijdens je slaap bent verloren aanvullen.

  1. Voeg een smaakje toe

Onze waterleidingbedrijven doen er alles aan om de kwaliteit van het water zo goed mogelijk te maken. Daarbij is het reuk- geur- en smaakloos. Dat kunnen sommige mensen vervelend vinden, waardoor ze juist minder geneigd zijn om kraanwater te drinken.

Voeg wat fruit toe aan je water om het net wat sprankelender te maken, zoals sinaasappelschijfjes, watermeloenbrokjes, citroenen, kiwi’s of frambozen. KRNWTR maakt ook siropen, die je kraanwater lekkerder maken. Zo maak je je eigen siropen. Vraag je bedrijf of cateraar naar de mogelijkheden.

  1. Gebruik je telefoon

Er zijn verschillende apps beschikbaar die je helpen herinneren om water te drinken. Hydro-Coach, Water Time Pro, Drink Water Reminder en ga zo maar door. Je telefoon maakt dan een geluidje, waardoor je zeker niet vergeet om even naar de keuken of waterkoeler te lopen om een glaasje water te drinken.

  1. KRNWTR RVS drinkfles

Al je een drinkfles op je bureau hebt staan, dan grijp je daar automatisch naar. En als deze leeg is, dan weet je dat je genoeg aan het drinken bent. En een lege fles, die vul je natuurlijk weer.

  1. Fruit en Groente eten

Sommige groente en fruit bevatten ontzettend veel water. Denk aan de komkommer of watermeloen. Als je voldoende sla, komkommers, aardbeien, watermeloen, abrikozen, courgettes, kersen, spinazie, broccoli en tomaten blijf je ongemerkt gehydrateerd, maar het is wel verstandig om het aan te vullen met een glas water.

  1. De KRNWTR waterkoeler

De KRNWTR waterkoeler werkt als een magneet op de werkvloer. Iedereen vindt het leuk om zelf water te tappen. Tap voor je jezelf en voor je collega. Met de KRNWTR waterkoeler op de waterleiding beschik je over onbeperkt gekoeld kraanwater.

Met deze zes tips ga je je voornemen om meer kraanwater te drinken eenvoudig volhouden. Bereken hier hoeveel glazen je per dag moet drinken >>

Geen reactie's

Geef een reactie