Ruil je plastic flesje in voor een stevige fles die lang mee gaat

Drink jij melk, limonade of ander drinken van thuis op jouw school uit een plastic bronwaterflesje? Waarom eigenlijk? Weet je wel dat die bronwaterflesjes helemaal niet geschikt zijn voor hergebruik? Bronwaterflesjes zijn een makkelijke prooi voor bacterien. Uit onderzoek is ook gebleken dat in veel flesjes daadwerkelijk heel veel bacteriën voorkomen.

Flesje uitspoelen?
Spoel jij je flesje om voor hergebruik? Dat betekent dat je het flesje vaker gebruikt. Dat is beter voor het milieu en dus een goed van je. Daarnaast voorkom je dat het aantal bacteriën in je flesje groeit, dus het is ook gezonder. Toch zijn plastic flesjes niet gemaakt voor hergebruik. Uit meerdere onderzoeken blijkt bijvoorbeeld dat er plastic deeltjes vrij kunnen komen uit de flesjes.

Maar dat is niet het ergste. Een plastic flesje is nou eenmaal niet stevig, dus vroeg of laat koop je een nieuwe en gooi je je ingedeukte flesje in de prullenbak. Als iedereen bij jou op school dat zou doen, elke week. Hoe groot zal de berg afval wel niet zijn die daardoor ontstaat? Ons advies daarom: vraag je ouders een roestvrijstalen fles te kopen waar je je hele leven mee kunt doen. Dan hoef je nooit meer plastic flesjes weg te gooien en kun je je hele leven op een duurzame manier kraanwater drinken.

[box_light]Het KRNWTR flesjes
Omdat wij vinden dat je kraanwater beter niet uit plastic flesjes kan drinken hebben wij zelf een roestvrij stalen drinkbidon ontworpen. Deze fles is super stevig en kan makkelijk gevuld worden met kraanwater. Daarnaast is hij makkelijk schoon te maken en ziet hij er ook nog eens hartstikke stoer uit. De fles is de bestellen op www.krnwtr.nl.[/box_light]

Geen reactie's

Geef een reactie