Zit onze eigen Noordzee ook vol afval? Jazeker!

Als je denkt dat er alleen in grote zeeën en oceanen ver weg van Nederland afval in het water voorkomt heb je het mis. Ook onze eigen Noordzee is erg vervuild. Wist je dat er jaarlijks miljoenen kilo’s afval in het water terecht komen? Van deze troep in zee en op de stranden is ruim tachtig procent plastic.

Door het plastic sterven elk jaar honderdduizenden dieren aan de gevolgen van verhongering, verstikking of verstrikking. Bovendien raken de oceanen steeds verder verzadigd met deeltjes plastic, vooral in het centrum van zogenaamde draaikolken zoals de Great Pacific Garbage Patch in de Stille Oceaan. Een groot deel van die vervuiling ontstaat door plastic tasjes.

[box_light]Stichting de Noordzee
In Nederland wil Stichting De Noordzee er voor zorgen dat onze Noordzee duurzaam gebruikt wordt, en dat de zee vol vis, dolfijnen en ander leven blijft. Op de website van Stichting de Noordzee lees je meer. Heb je zelf ideeën hoe we de zee schoon kunnen houden? Of wil je met je klas of school mee helpen om het strand op te ruimen? Laat het ons weten. Alle beetjes helpen![/box_light]

Geen reactie's

Geef een reactie