Ocean-Clean-up-ruimt-plastic-op-v2

OceanCleanUp Systeem lijkt plastic afval nu wel te kunnen vasthouden

Na een jaar testen is de OceanCleanUp erin geslaagd een op zichzelf staand systeem te ontwikkelen in de Great Pacific Garbage Patch dat de natuurlijke krachten van de oceaan gebruikt om plastic passief te vangen, waardoor het belangrijkste principe achter het opruimconcept lijkt te werken.

Systeem 001 / B werd in juni gelanceerd vanuit Vancouver en is de tweede poging van The Ocean Cleanup om het concept van het verzamelen van afval uit de Great Pacific Garbage Patch (de grootste verzamelzone van plastic in de oceanen ter wereld) te bewijzen. Naast het verzamelen van duidelijk zichtbare stukjes plastic en spooknetten, heeft Systeem 001 / B ook met succes microplastics gevangen van slechts 1 mm.

Twee verbeterpunten

Twee belangrijke problemen lijken opgelost te zijn: voornamelijk gericht op het corrigeren van het inconsistente snelheidsverschil tussen het systeem en het plastic waardoor het plastic uit het systeem dreef. Hiervoor hebben ze de snelheid van het systeem vertraagd met een parachute-zeeanker, waardoor sneller bewegende kunststofresten in het systeem konden drijven en door het plaatsen van een nieuwe en hogere kurklijn (waardoor nu minimale overslag wordt waargenomen), waardoor het systeem het plastic beter kan opvangen en verzamelen.

De Ocean Cleanup begint nu met het ontwerpen van het volgende oceaan-reinigingssysteem, Systeem 002; een scale up van het reinigingssysteem dat het verzamelde plastic langdurig kan opvangen en vasthouden.

Bron: https://theoceancleanup.com

Geen reactie's

Geef een reactie