tom niekamp / tetsuro miyazaki / Maria Westerbos

KRNWTR steunt de Plastic Soup Foundation in strijd tegen plastic afval

Vanaf 1 september zal KRNWTR 5% van de verkoopomzet afdragen aan de Plastic Soup Foundation. Beide organisaties zullen nauwer samenwerken om het drinken van kraanwater te stimuleren en de plastic afvalberg in Nederland en Vlaanderen te reduceren.

KRNWTR promoot het drinken van kraanwater als alternatief voor water uit plastic flesjes en wil zo de milieu impact ervan terugdringen. Tetsuro Miyazaki van KRNWTR: “We willen intensief met de Plastic Soup Foundation samenwerken omdat we een belangrijk gemeenschappelijk doel hebben: minder plastic afval. Wij richten ons op een zeer specifiek gebied, maar de strijd tegen plastic afval moet veel ruimer aangegaan worden. Met een campagne als Beat the Microbead, heeft de Plastic Soup Foundation al aangetoond een daadkrachtige organisatie te zijn, die wereldwijd een verschil kan maken.”

De Plastic Soup Foundation is een jonge NGO die de problematiek rondom de plastic soep op verschillende niveaus wil aanpakken: van het verminderen van plastic afval door individuen tot het afdwingen van wereldwijde verandering bij de industrie. Maria Westerbos van PSF: “KRNWTR heeft een unieke en positieve aanpak tegen zinloze verpakkingen die ons zeer aanspreekt. Naast de financiële bijdrage, is het voor ons ook belangrijk dat onze boodschappen elkaar versterken. KRNWTR vertelt ons verhaal, en wij hebben extra middelen om onze achterban bewust voor kraanwater te laten kiezen.  Kraanwater drinken is waarschijnlijk een van de makkelijkste en meest voor de hand liggende manieren om iets tegen het huidige afvalprobleem te doen.”

KRNWTR en PSF werken momenteel samen aan concepten die festivals in 2015 moeten helpen minder plastic waterflesjes te gebruiken.

KRNWTR en plastic soup foundatino

 

 

 

 

 

 

 

Geen reactie's

Geef een reactie