Hoe wordt kraanwater gemaakt en hoeveel gebruiken we?

Heb jij wel eens nagedacht over de productie van jouw kraanwater? En hoeveel water verbruiken we eigenlijk? Op deze pagina vind je filmpjes over deze onderwerpen. Zo kom je er bijvoorbeeld achter dat we per persoon een watervoetafdruk van 6000 liter per persoon per dag hebben. Het is echt waar, kijk zelf maar!

Watervoetafdruk?

Dat al het water dat nodig is om de producten die je gebruikt te maken. Drinken, koken en wassen kost dus niet alleen water. Ook voor het maken van jouw boterhammen en voor de productie van jouw shirt of trui is heel veel water nodig. In totaal hebben we per persoon een watervoetafdruk van, schrik niet…….. 6000 liter per dag. In onderstaand filmpje wordt precies uitgelegd hoe dit zit.

De productie van water

Benieuwd hoe het water uiteindelijk bij jouw uit de kraan stroomt? Bekijk dan onderstaand filmpje van watermaatschappij Oasen.

De bedenker van kraanwater

We genieten al meer dan 150 jaar van kraanwater in Nederland. Het idee van het aanleggen van waterleidingen zou zijn ontstaan nadat Jacob van Lennep (een bekende schrijver en advocaat) op een zomerse dag een vers glas duinwater van zijn vrouw kreeg.

Geen reactie's

Geef een reactie