Duurzame toeristen!

Tourists Save The World in een nieuw intiatief dat toeristen op een leuke manier een duurzame bijdrage wil laten leveren aan de stad die ze bezoeken. Toeristen die meedoen, kunnen punten verdienen door zogenaamde goede acties te verrichten. Deze zijn zeer divers: je kunt een oudere dame helpen de straat over te steken, zwerfafval oprapen of een vuilnisman een compliment geven.

Op 11 november (dag van de duurzaamheid) vond een eerste succesvolle testdag plaats. Toen zijn meer dan 180 ‘goede acties’ zijn verricht. Hieronder staat een korte impressie van die dag.

Tourist Save the World promo 11-11-11 from Niels Visker on Vimeo.

Sinds 17 december de pilot van start gegaan. Die duurt een maand, en op verschillende dagen staan verschillende thema’s centraal. Op woensdag 4 januari is het water aan de beurt. In samenwerkng met Tourists Save the World, zullen we de dag beginnen met een waterproeverij op het TStW hoofdkantoor. Aan alle deelnemers wordt gevraagd om bij hun maaltijd een glaasje kraanwater te bestellen en krijgen vanaf die dag een WeTapWater stickerset mee. Bij de sticker zitten twee kaartjes die ze kunnen achterlaten bij de horecazaken waar ze om kraanwater hebben gevraagd. Eentje om het personeel van de zaak te bedanken als ze water hebben gekregen, de andere om de eigenaar van de zaak te vragen in het vervolg wel kraanwater te schenken.

De primaire doelgroep zijn toeristen, maar iedereen die wil meedoen is van harte welkom! Kijk op Tourists Save the World voor meer informatie.

Geen reactie's

Geef een reactie

Wat is het lekkerste water van Nederland?

Speciaal voor Wereld Water Dag op 22 maart is KRNWTR+ op zoek gegaan naar het lekkerste water van Nederland. Een vijfkoppig jurypanel ging hiervoor de smaaktest aan.

Benieuwd naar het waarom en de winnaar?
Klik op een van onze social buttons hieronder!

waterkoeler-instagram