De prijs van een karaf kraanwater? Wat vindt de Horeca ondernemer?

karaf_waterGratis?
“Een karaf kraanwater moet in de Nederlandse horeca gratis aangeboden worden”. Dat vindt bijna de helft van alle horecaprofessionals in Nederland (peiling van MissetHoreca.nl).

51,1% wil het niet gratis aanbieden
48,9 procent van de 321 stemmers vindt dat horecaondernemers een karaf kraanwater wel kosteloos moeten aanbieden aan gasten. ‘Horeca Nederland’ is dus bijna gelijk verdeeld. Waarom bepalen we zelf de prijs niet?

1 Karaf water voor Euro 1,25?
Wanneer er toch betaald moet worden, dan moet een karaf tussen de 0,75 en 1,00 euro kosten (10,6 procent) of tussen de 1,00 en 1,50 euro (12,8 procent). De steun van horecaprofessionals voor goedkoper dan 0,75 euro (met uitzondering dus van 0,00 euro) of duurder dan 1,50 is een stuk minder.

Mag het ook Euro 2,50 zijn of Euro 5,-?
Persoonlijk vind ik dat de prijs van een karaf water erg afhankelijk is van de horeca gelegenheid waar je bent en hoe het geserveerd wordt. Als het gekoeld, met ijsblokjes en een citroentje op mijn tafel wordt gezet, dan kan ik me zelfs een prijs van 5 euro voorstellen als daar een gedeelte van naar een goed doel gaat. Netto vind ik Euro 2,50 een mooie prijs.

Wat vind jij het waard?
Misschien is het een goed idee om ter plekke zelf een prijs te bepalen. De prijs die jij het waard vindt.

Bron: Misset Horeca

Geen reactie's

Geef een reactie