Duurzaamnieuws.nl: ‘Antimerk KRNWTR wil bewust maken’

Een flesje bronwater is handig en door marketingcampagnes als ‘Zorg goed voor jezelf, drink Spa Reine’ denken we dat bronwater beter is dan kraanwater. Maar Nederlands kraanwater behoort tot de beste drinkwaters van de wereld en is veel milieuvriendelijker dan bronwater. Vul je het flesje bij? Dan blijf je onbewust reclame maken voor grote merken als Spa en Sourcy. Om Nederlands kraanwater het imago te geven dat het verdient, hebben twee vrienden KRNWTR bedacht.
Tetsuro Miyazaki van KRNWTR legt uit: “Met het merk maak je een statement tegen de bronwaterindustrie en de wegwerpcultuur. We leven steeds bewuster en de merken die we kopen dragen bij aan ons imago. Als je je een beetje inleest in de impact van bronwater op het milieu, weet ik zeker dat je er liever geen promotie meer voor wilt maken. Kraanwater is daarentegen lokaal, gezond en hoeft niet verpakt en vervoerd te worden. Daar hoeven we ons niet voor te schamen, maar daar moeten we trots op zijn.”

De initiatiefnemers zijn ambitieus en volop bezig om heel Nederland kennis te laten maken met KRNWTR. De horeca moet hier een belangrijke rol in spelen. Via Facebook hebben zich inmiddels ruim 16.000 fans aangesloten bij de oproep om kraanwater in de horeca te steunen. Mede-initiatiefnemer Tom Niekamp: “We zochten eigenlijk 10.000 mensen die onze actie wilden supporten, maar daar zitten we inmiddels al ruim overheen. Dat geeft nog maar eens aan hoe enthousiast de mensen zijn.”

Veel restaurants schenken inmiddels al kraanwater, maar de missie is nog niet voltooid. “Het doel is om KRNWTR in heel Nederland op de menukaart te krijgen. Wat horecaondernemers hier voor willen vragen moeten zij zelf weten, maar consumenten moeten ook bereid zijn er iets voor te betalen. Thuis is het water ook niet gratis.”

Een jaar geleden werden de eerste KRNWTR drinkflessen verkocht. Inmiddels is het assortiment uitgebreid met glazen karaffen en beugelflessen. Sinds kort is er een nieuwe flesje, dat nog beter past bij de vraag van met name vrouwen naar een smaller en handzamer model dat makkelijk in je tas past. De nieuwe fles heeft een inhoud van 0,35 liter en is te bestellen via krnwtr.nl.

Geen reactie's

Geef een reactie