Persbericht: 56% van Nederland drinkt liever kraanwater dan bronwater in een restaurant

Meer dan de helft van de Nederlanders wil in een restaurant, naast de koffie of de wijn, kraanwater kunnen drinken i.p.v. verpakt bronwater. Dit blijkt uit onderzoek van WeTapWater.nl. Veel horecabezoekers storen zich eraan als restaurants standaard duur bronwater serveren wanneer er water wordt besteld. Dat veel restaurants geen kraanwater aanbieden, is een teken dat ze niet bezig zijn met duurzaamheid. Anno 2010 is dat een afknapper voor (veel) klanten.

Zet kraanwater op de kaart: gratis of tegen betaling
WeTapWater, een initiatief om kraanwater te promoten, wil dat iedereen in Nederland kraanwater kan bestellen in de horeca (gratis of tegen betaling). Kraanwater is goedkoper én veel beter voor het milieu dan bronwaters, die soms voor bedragen tot maar liefst 10 euro op de rekening staan en vanuit Frankrijk, België, Italië of zelfs vanuit Fiji worden ingevlogen.

Brood met kruidenboter
Steeds meer klanten zijn zich bewust van de absurditeit van voorverpakt water, en vragen in cafés en restaurants om een glas of een karaf leidingwater i.p.v. bronwater. Helaas is dit lang niet altijd te krijgen. Het mag vaak niet van de eigenaar, die bang is dat hij inkomsten mist. De vergelijking met brood met kruidenboter is snel gemaakt. Het ene restaurant ziet het als service, en weet dat een stukje brood de honger en dorst alleen maar ten goede komt. Het andere restaurant denkt dat klanten hierdoor minder zullen bestellen. Kortom: een vreemde en verwarrende situatie.

10.000 fans gezocht die kraanwater in de horeca op de menukaart willen zetten!
Vakorganisaties als Koninklijke Horeca Nederland en aanverwante moeten overtuigd worden om de wens van velen aan hun leden voor te leggen. Om het initiatief te steunen is de volgende Facebook-groep opgericht: Gezocht: 10.000 fans die kraanwater in de horeca op de kaart willen zetten

WeTapWater-kaart
Cafés of restaurants die kraanwater schenken (gratis of tegen betaling) kunnen dit via horeca@krnwtr.nl kenbaar maken. Ze worden op de WeTapWater-kaart geplaatst en ontvangen een WeTapWater-sticker voor op de deur.

Onderzoek WeTapWater
Conclusie: 56% drinkt liever kraanwater, 17% bronwater en 25% maak het niet uit. Uit het onderzoek blijkt verder dat jongeren (18-24 jaar) duurzamer denken dan de ouderen. In september voert WeTapWater een zeer uitgebreid onderzoek uit over drinkwater in Nederland, in samenwerking met het gerenommeerde marktonderzoekbureau Ruigrok | NetPanel en Join The Pipe.

****************************Einde persbericht****************************

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met WeTapWater,
Tom Niekamp: 06-525.83.855, mail: tom@wetapwater.nl, www.wetapwater.nl

Geen reactie's

Geef een reactie