5 redenen waarom je nu een waterpauze moet nemen

5 redenen waarom je nu een waterpauze moet nemen

Laat een waterpauze jouw time out zijn tijdens de dag. Ga even naar buiten, geef je geest rust, en geniet van een koude fles kraanwater. Het geeft je nieuwe energie om je weer te concentreren, wanneer je weer terug achter je bureau zit. Je baas zal het vast een goed idee vinden om even 10 minuten pauze te nemen om weer gehydrateerd, gelukkig en productief terug te komen.

1. Je concentratie verbeterd

Bijna 80 procent van onze hersenen bestaan uit water. Als je hersenen voldoende gehydrateerd zijn kan je je beter concentreren. Het drinken van water heeft een positieve invloed op de reactiesnelheid van mensen. Het drinken van 8 tot 10 kopjes water per dag kan je cognitieve vaardigheden verhogen met 30%. Dus als je veel water drinkt krijgen je hersenen alles wat ze nodig hebben. Wie weinig water drinkt, functioneert ook mentaal slechter.

2. Je krijgt meer energie

Dehydratie is dé oorzaak van vermoeidheid overdag. Dus als je in de middag inzakt en je wanhopig een middag dutje wil doen, drink dan een glas kraanwater. Het zorgt er ook voor dat je beter in je werk bent, of het voorkomt in ieder geval dat je slecht presteert werk. Je hoeft maar voor slecht 2% uit te drogen en je hebt al moeite met je korte termijn geheugen en je focus op je computerscherm.

3. Het vermindert stress

Stress veroorzaakt uitdroging en uitdroging veroorzaakt stress. Als je op zoek bent om kalmer door het leven te gaan, probeer dan eens wat meer kraanwater te drinken. Klinkt dat te makkelijk? Het verband tussen water en minder stress is al regelmatig vastgesteld. Al onze organen hebben namelijk water nodig om te functioneren. Als je niet genoeg water drinkt, dan functioneert je lichaam niet goed.

4. Je wordt gezonder

Voldoende water drinken voorkomt hoofdpijn en het heeft een positieve invloed op je stofwisseling. Dankzij water zuiver je je lichaam van afvalstoffen.

5. Je huid wordt mooier

Een mooie huid willen we allemaal. Drink voldoende kraanwater en het Axe-effect komt vanzelf goed.

Gebruik geen plastic fles

PET flessen zijn niet ontworpen om water voor langere tijd water op te slaan zonder dat de fles chemicaliën gaan lekken in je water. Bacteriën vinden plastic ook een fijne ondergrond om zich te vestigen. Alleen glas en roestvrijstaal geven geen chemicaliën af aan het water en zijn bacterie vrij.

KRNWTR zien = kraanwater drinken

KRNWTR_leidingwaterkoeler_Features