fbpx
KRNWTR-waterdispenser-kantoor-flessen

Waterkoeler kopen of huren

Waterkoeler kopen of huren? Alles wat je moet weten over bronwaterkoelers en leidingwaterkoelers

btn-waterkoeler-leidingwater-tafelmodel
btn-website-watertappunt-muur-scholen-rond
btn-website-horeca-watertapsysteem-rond

Niets is lekkerder dan een glas koud water op een warme dag, na een periode van hard werken of wanneer je net thuis komt van vakantie. Voor ons Nederlanders is het bijna vanzelfsprekend dat er vers en schoon drinkwater uit de kraan komt. Toch zijn er bedrijven die water uit een bronwaterkoeler aan hun personeel, cliënten en andere gasten schenken. Begrijpelijk, omdat je verwacht dat het schoon water is. Maar wie echt fris en vers water van hoge kwaliteit aan zijn medewerkers en cliënten wilt schenken, stapt over op een KRNWTR leidingwaterkoeler.

leidingwaterkoeler versus bronwaterkoeler

Maak je kantoor een beetje groener

Plastic Bronwaterkoelers zijn niet meer van deze tijd. Ze stammen nog uit de periode dat we ons niet bewust waren van de gevolgen van plastic afval. De plastic containers moeten besteld, vervoerd en vervangen worden. Een hoop rompslomp voor een apparaat dat iedereen ook nog eens lelijk vindt. Toch zie je ze nog steeds op menig kantoor of bedrijf staan.

Waarom zou je nog voor het ouderwetse plastic waterkoeler kiezen, als het lekkerste en coolste water voor iedereen beschikbaar is! Met een waterkoeler op de waterleiding draag je bij aan een gezonde werkplek voor je medewerkers. Daarnaast heeft een leidingwaterkoeler een positieve invloed op het klimaat (geen transport van plastic containers, geen plastic afval, etc.).

De voordelen van een KRNWTR Waterkoeler op een rij:

 • Milieuvriendelijk
 • Voordeliger dan bronwaterkoelers
 • Filtert extra onzuiverheden
 • Voorkomt miljoenen kilo’s plastic in de natuur
 • Neemt minder ruimte in beslag dan bronwaterkoelers
 • Gekoeld water tappen zoveel en wanneer je wilt (‘kraanwater-on-demand’
 • Hoeft niet verwisseld te worden

waterkoeler op waterleiding

KRNWTR filosofie

Een KRNWTR-tappunt is meer dan een waterkoeler. Het is een van de simpelste manieren om iets te doen tegen de zinloze verspilling van single-use plastic waterflessen. En misschien wel een van de meest eco-vriendelijkste manieren om zelf gehydrateerd te blijven. Het hebben van één hervulbare fles bespaart jaarlijks 30,2 kg Co2. Wat houdt je nog tegen? Medewerkers, gasten en cliënten waarderen het.

KRNWTR Moment

Pak ieder uur even een moment om te drinken. Vooral tijdens het werken kan je nog wel eens snel vergeten om genoeg te drinken. Een KRNWTR Time-Out bij de waterkoeler is een goed moment om even los te komen van je werk, te relaxen en water te drinken. Wil je op een gegeven moment een lekker smaakje? Dan kan je een van onze heerlijke siropen toevoegen. Schenk ook wat voor je collega in!

De waterkwaliteit van de waterkoeler

De kwaliteit van het water in een bronwaterkoeler wordt vaak als puur en natuurlijk gezien. Het water wordt zogenaamd uit een bergbeekje gewonnen en zonder behandeling in een plastic container of fles gestopt. Meer dan een marketingfoefje is het echter niet. Bronwater wordt in Nederland op minder kwaliteitseisen gecontroleerd dan kraanwater. Sterker nog sommige bedrijven stoppen zelfs kraanwater in plastic flessen. En voor deze marketing betaal je dan zo’n 500 tot 1000 keer meer dan kraanwater.

Het kraanwater in Nederland behoort tot een van de beste in de wereld. Door een KRNWTR-waterkoeler te installeren verzeker je jezelf van extra gezuiverd en bruisend water.

Hoe werkt een KRNWTR Leidingwaterkoeler

De KRNWTR Waterkoeler wordt op de waterleiding aangesloten. Het water loopt door een speciaal koelsysteem dat het water koelt voordat het uit de tap komt. Een professionele KRNWTR monteur komt de waterkoeler uiteraard bij u aansluiten. Meestal vind je de waterkoeler in de keuken of pantry van een bedrijf. Overal waar een waterleiding is, kan de waterkoeler aangesloten worden.

Een KRNWTR waterkoeler zorgt ervoor dat medewerkers meer water gaan drinken. De kraanwaterbeleving maakt het water smaakvoller, aangenamer en lekkerder.

Waterfilter nodig?

Als je voor een extra filter kiest, wordt het water extra gezuiverd. Een filter zorgt er ook voor dat het apparaat langer meegaat, omdat het bijvoorbeeld zandkorreltjes tegenhoudt. In sommige gebieden In Nederland of België is het water harder, dan in andere regio’s. In dat geval kan een filter van belang zijn.

Er zijn diverse filters op de markt. KRNWTR heeft voor een verwisselbaar waterfilter gekozen dat eventuele chemische verontreinigen, asbestvezels, en bacteriën tot 0,5 mu/micron (ontzettend klein!) kan verwijderen. Als een filter op zo’n klein niveau kan filteren, dan wil je wel dat de goede mineralen van het water behouden blijven. Magnesium en calcium en andere belangrijke minerale blijven met het KRNWTR filter wel in het gekoelde kraanwater. De KRNWTR-filter zuivert 11.300 liter drinkwater. En zorgt ook voor betere bubbels bij bruisend water.

Waterkoeler Modellen: van tapkast tot muurtappunt

Geen kantoor, keuken, bedrijf, restaurant of school is hetzelfde. Daarom hebben we bij KRNWTR vier modellen ontwikkeld, waardoor we overal een mooie waterkoeler kunnen plaatsen.

Als er voldoende ruimte is en geen plaats op het aanrecht of op de bar, dan kunnen we een vrijstaande waterkoeler installeren. Het voordeel is dat het hele koelsysteem in de tapkast verwerkt zit. We hebben enkel een aansluiting en wat stroom nodig.

Tappunt of tapzuil op het aanrecht. In de meeste gevallen plaatsen we een tappunt of tapzuil op het aanrecht en het koelsysteem in een keukenkastje onder de tapzuil.

Het muurtappunt plaatsen we tegen een muur aan. Hierbij staat het koelsysteem achter de muur. Dit systeem vergt wel iets meer werk dan de andere modellen, omdat er een opening in de muur gemaakt dient te worden, waar de leidingen doorheen gaan lopen. Bespreek deze variant uitvoerig met onze KRNWTR specialisten, voor het juiste advies op maat.

Kosten & Onderhoud

Al onze KRNWTR Waterkoeler huur overeenkomsten omvatten een volledige service. Hoewel er zeer weinig bewegende delen in een waterkoeler zitten, kunnen er soms momenten zijn dat bijvoorbeeld de koeleenheid een storing heeft.

Ook hebben alle machines met mechanische onderdelen hebben de waterkoelers van tijd tot tijd onderhoud nodig. Ze gaan dan langer mee. Bij huur hoef je je hier dus geen zorgen om te maken, want het servicecontract zit bij de prijs inbegrepen. Bij defecten wordt de machine gewoon vervangen of gerepareerd door iemand van KRWNTR.

Een gehuurde tap vergt dezelfde zorg en onderhoud als een gekochte tap. Het onderhoud zit echter bij de huur in de prijs inbegrepen en bij koop kan je dat eenvoudig regelen bij ons.

Het juiste model koeler vinden

Op zoek gaan naar een goede  waterkoeler kan een lange weg zijn. Wij zijn een bedrijf dat meerdere opties van waterkoelerkoelers beschikbaar heeft, waarbij je voordeliger uit bent. De waterspecialisten van KRNWTR+ helpen je graag om de juiste keuze te maken, zodat je de waterkoeler krijgt die het beste bij jullie past.

Leidingwaterkoeler-bruisend-original
Watertappunt-waterkoeler-tapzuil-bruisend-horeca-werk
KRNWTR-watertappunt-tower
Leidingwaterkoeler-muurtappunt

Waterkoeler op kantoor

Steeds meer bedrijven maken gebruik van KRNWTR. Het past perfect bij het vitaliteitsprogramma en het MVO-beleid. KRNWTR zorgt voor minder afval en lagere  inkoopkosten. En er wordt meer water gedronken op kantoor. Want 2 liter water per dag drinken is best lastig. Bedrijven als Landal Greenparks, SAS, Atlassian, Circl van ABN-AMRO en Backbase plaatsen de KRNWTR waterkoelers en/of siropen. De KRNWTR-waterkoelers mogen ook niet bij jullie bedrijf ontbreken. 

100 werknemers = 16.000 kg CO2 uitstoot besparen

Bedrijven zijn tegenwoordig CO2 bewust. Het verminderen van de CO2 uitstoot is dan ook een kernpunt van een duurzame bedrijfsvoering. Met KRNWTR bespaart een bedrijf met 100 werknemers bijna 16.000 Kg CO2 uitstoot.

100 werknemers = €8.500,- per jaar besparen

Profit is een belangrijk onderdeel van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Overstappen op kraanwater heeft ook een financieel voordeel. U bespaart namelijk veel kosten. in vergelijking met plastic flessenwater.

Handige links

Wat is bronwater?

Wat is bronwater?

Volgens Wikipedia:
Bronwater is drinkwater dat wordt gewonnen uit natuurlijke of onderaardse bronnen.

Doorgaans wordt het niet behandeld; dat wil zeggen dat het puur gebotteld wordt. Sinds september 2003 mag bronwater wel met behulp van ozon worden gezuiverd.

Bronwater moet in Nederland voldoen aan de drinkwaternorm. Het bevat in het algemeen iets minder chloride dan drinkwater en is, hoewel soms gewonnen uit dezelfde watervoerende laag als drinkwater, vijfhonderd tot duizend keer duurder. Bronwater kan zowel plat (zonder koolzuur) als bruisend (koolzuurhoudend) zijn. Bronwater wordt ook gebruikt als basis voor frisdranken. Een specifiek merk bronwater, in tegenstelling tot natuurlijk mineraalwater, kan wel uit verschillende bronnen komen en bevat dus geen constante samenstelling.

Volgens van Dale:
bron·wa·ter het; o -en uit een bron opborrelend (geneeskrachtig) water

Wat is kraanwater?

Wat is kraanwater?

Volgens Wikipedia: ook Leidingwater
Leidingwater is water dat via buisleidingen wordt getransporteerd. Om dit transport mogelijk te maken wordt leidingwater onder druk gehouden. Deze druk kan worden opgewekt met watertorens of met pompen. De watertoevoer wordt gereguleerd met kranen, vandaar dat leidingwater ook wel kraanwater wordt genoemd. Het antoniem van leidingwater en kraanwater is flessenwater.

Om leidingwater te kunnen leveren is een flinke infrastructuur nodig. Behalve de leidingen zijn ook pompen en/of watertorens, zuiveringsinstallaties, verbruiksmeters, enz. nodig. De eerste waterleiding in Nederland werd in 1853 aangelegd om duinwater naar Amsterdam te transporteren.

De Nederlandse Waterleidingwet geeft een beperkte definitie van leidingwater: ‘Leidingwater is water, bestemd om te drinken, te koken, voedsel te bereiden of andere huishoudelijke doeleinden, dat door een waterleidingbedrijf of een collectieve watervoorziening aan derden ter beschikking wordt gesteld.’

Wat is mineraalwater?

Wat is mineraalwater?

Volgens Wikipedia:

Mineraalwater is water dat mineralen bevat die de smaak veranderen of het water een therapeutische waarde geven. Zouten, zwavelverbindingen en gassen zijn voorbeelden van stoffen die in het water zijn opgelost.

Traditionele mineraalwaters zouden gebruikt of geconsumeerd worden bij hun bron. Bij deze bronnen ontstonden vaak kuuroorden, waar echter meer in het water gebaad werd dan dat het water geconsumeerd werd.

Tegenwoordig is het normaler dat mineraalwater gebotteld en verkocht wordt. Het reizen naar een bron om rechtstreekse toegang tot het water te verkrijgen, komt nog weinig voor en is vaak onmogelijk door het afbakenen van de betreffende bron voor commerciële ontginning. Er zijn op dit moment meer dan 2800 merken van mineraalwater wereldwijd beschikbaar.

De eisen die gesteld worden aan mineraalwater:

 • De samenstelling van mineraalwater moet uitgebreid vastgesteld worden.
 • Mineraalwater moet aan de bron gebotteld worden.
 • Mineraalwater moet een gehalte aan mineralen, sporenelementen of andere bestanddelen bevatten die het water een ‘therapeutische waarde’ of ‘heilzame werking’ geven.
 • Mineraalwater mag niet tot nauwelijks ‘behandeld’ worden (stoffen toevoegen of eruit halen). [/toggle_simple]

Muurtappunt - waterkoeler

Leidingwaterkoeler
Gefilterd & gekoeld
Gefilterd, gekoeld & bruisend
Koop of huur
En 5% gaat naar initiatieven die de plastic soep verminderen!

Mobiele soda bar

Leidingwaterkoeler
Of op watertank
Gefilterd, gekoeld & bruisend
Koop of huur
En 5% gaat naar initiatieven die de plastic soep verminderen!

Siropen bar - 3 flessen

KRNWTR+ Siroop
Met gekoeld of bruisend KRNWTR
Huur € 10 p/m
Koop of huur
En 5% gaat naar initiatieven die de plastic soep verminderen!


× Hoe kunnen wij je helpen? Available from 09:00 to 17:00 Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday