EauToGive: Fair Trade karaffenset met een uniek verhaal

De EauToGive karaffenset is Fair Trade geproduceerd in een fabriekje in Cochabamba in het Boliviaanse Andesgebergte en is gemaakt van gerecycled glas. De karaffenset bestaat uit een waterkaraf, twee glazen en een waterkrant. Door EauToGive op tafel te zetten, laat je zien dat je bewust kiest voor eerlijke handel en duurzaamheid.

5 keer goed

  • Fair Trade geproduceerd, onder gezonde werkomstandigheden en tegen een eerlijke prijs
  • Gemaakt van gerecycled glas
  • Kraanwater is beter voor het milieu dan bronwater
  • Het verhaal achter de karaf zet aan tot duurzaam denken en handelen

Bijzondere samenwerking
De karaffenset is het resultaat van een bijzondere samenwerking tussen KRNWTR, Good To Give en ontwerperster Carla Peters van Wonderable. KRNWTR is een social enterprise die het drinken van kraanwater promoot en stimuleert als duurzaam alternatief voor milieubelastend bronwater. Good To Give maakt al enkele jaren duurzame en eerlijk geproduceerde relatiegeschenken, met een uniek verhaal.

Drinkwater in Bolivia
Het Fair Trade fabriekje waar de EauToGive karaffen en glazen gemaakt worden, ligt hoog in het Andesgebergte, in Cochabamba. Dit was in 2000 het toneel van een van de grootste betogingen tegen de privatisering van drinkwater in Bolivia, met als gevolg dat de staat deze privatisering teruggedraaid heeft. Drinkwaterbedrijven vallen in Bolivia sinds 2005 weer onder de publieke sector.

Waar te koop?
De EauToGive karaffenset is sinds 1 december te koop via www.eautogive.org en kost 39,95 euro.

KRNWTR -Karaf-vrijstaand-water-glazen-EauToGive-Fabriek-Cochabamba-3-Klein-RGBEauToGive-set-met-krant-en-doos-Slijper heeft de KRNWTR waterkaraf van gerecycled glas in handen om te slijpenWaterkaraf wordt gedrukt met het KRNWTR logo

Kijk hier naar ‘the making of’ van deze bijzondere waterkaraf gemaakt van gerecycled glas