roestvrijstalen drinkfles

Met de KRNWTR rvs waterfles laat je zien dat jij bewust kiest voor kraanwater, voor meer duurzaamheid en dat je tegen de wegwerpcultuur bent. De materiaalkeuze voor onze KRNWTR-waterfles is uiteraard ook een bewuste en duurzame keuze. Daarom hebben we voor roestvrijstaalstaal (RVS) gekozen in plaats van aluminium.

RVS: een bewuste duurzame keuze
RVS is een mengsel van verschillende metalen. Een mooie eigenschap van RVS is dat het zich herstelt wanneer het beschadigt is. Bij een scheurtje vormt zich een laagje chroom (oxidehuid) om de scheur heen, waardoor het metaal geen last krijgt van roestvorming. RVS flessen zijn makkelijk te reinigen. Je kan ze even omspoelen met water, een sopje geven of in de vaatwassen zetten.

RVS beter dan aluminium

Aluminium is licht, maar kan als het scheurt schadelijke stoffen lekken. Om aluminium toepasbaar te maken is er een beschermende laag nodig. Bisphenol A is een belangrijk onderdeel van die laag. Zodra er krassen in komen kunnen er schadelijke stoffen, zoals Bisphenol A, vrijkomen. Deze beschermende laag is meestal niet in de schroefdraad aanwezig, vanwege het open en dicht draaien van de dop. Hierdoor komt de inhoud van je fles toch in aanraking met het aluminium.

bronwater-krnwtrxAlternatief voor plastic wegwerpflesjes
De KRNWTR waterfles moet het alternatief worden voor plastic bronwaterflesjes. Naast het moeilijk afbreekbare plastic afval is bronwater 500 keer duurder dan kraanwater en heeft ook nog eens meer CO2 uitstoot, dan kraanwater. Met deze drinkfles laat je zien dat je een logische en bewuste keuze maakt om duurzaam bezig te zijn. Door deze fles te gebruiken bespaar je het milieu, omdat deze fles je leven lang mee gaat.

Met de KRNWTR waterfles maak je reclame voor kraanwater en voor een beter milieu. De drinkfles is dus zowel een alternatief op plastic wegwerpflessen als aluminium flessen. Meer informatie over de KRNWTR waterfles >>

[shortcodelic-woocarousel carousel=”1″]

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail