Een hervulbare rvs waterfles voor kraanwater

De plastic waterfles is uitgegroeid tot een symbool van onze wegwerpcultuur. Met slechts een kleine inspanning, kunnen we een hervulbare kraanwaterfles opnemen in onze dagelijkse routine.

rvs drinkflesKRNWTR: vertelt een duurzame boodschap met kraanwater

Je hebt 3 liter water nodig om een liter flessenwater te maken. Water is niet onbeperkt, hoe meer afval we produceren, hoe minder er zal zijn voor toekomstige generaties. Bottelen van water is goed voor ongeveer 2,5 procent van het wereldwijde olie-verbruik; ongeveer 1,5 miljoen vaten olie per jaar, dat is genoeg om 100.000 auto’s een jaar lang te laten rijden. De fossiele brandstoffen die worden gebruikt voor het transport van het water over de hele wereld komen daar nog eens bij. Terwijl een veilige en goedkope variant uit onze kraan stroomt.

Is bronwater beter?

Het is onrealistisch om te denken dat het water gebotteld in plastic containers, geproduceerd in een fabriek, gebotteld, vervoerd en opgeslagen bij hoge temperaturen voor meerdere maanden, zuiverder is. En ten minste twee van de vijf flessen water verkocht over de hele wereld zijn gewoon gefilterd kraanwater.

Kraanwater is voortdurend in beweging, en kun je niet langer dan 3 dagen bewaren. En het wordt vele malen per dag getest. Voor gebotteld water bestaan er geen filtratie of desinfectie eisen – en vrijwel geen internationale kwaliteitsnormen.

Een eenvoudige en schone oplossing? Bekijk de KRNWTR drinkflessen >

MEER INFORMATIE?
CONTACT
OP SCHOOL
IN DE HORECA
OP HET WERK