Drinkwater even duur als bier op zomerfestivals

Vijf euro voor een halve liter is geen uitzondering: flesjes drinkwater zijn op festivals vaak duurder dan bier. Op het Haagse Parkpop kostte een glas water twee euro, net zoveel als een biertje. Awakenings was duurder: twee euro vijftig en vijf euro voor een halve literfles.

Op Dance Valley dat vandaag in Spaarnwoude wordt gehouden, gelden dezelfde prijzen, schrijft de Volkskrant. De flesjes bijvullen kan vaak niet: of er zijn alleen toiletten met vloeibaar ontsmettingsmiddel voor de handen, of het kraanwater is niet geschikt voor consumptie.

A Day at the Park, in het Amsterdamse Bos, legde zelf een waterleiding aan om de glazen en flesjes te vullen. De kosten voor de aanleg verdient de organisatie dan terug met de waterverkoop. Zelf water meenemen is op de meeste festivals uit den boze: het wordt vaak ingenomen bij de ingangscontrole. De flesjes worden op Awakenings zelfs zonder dop verkocht, om te voorkomen dat er met volle flesjes kan worden gegooid.

Tot nu toe heeft bij Pinkpop de lokale watermaatschappij gratis kraanwater uitgedeeld. Hopelijk komt Lowlands met een goed alternatief!