Water drinken helpt bij afvallen!

Amerikaans onderzoek
Water drinken: veel mensen doen het al om af te vallen, maar helpt het ook? Het lijkt logisch, maar het was nog nooit echt onderzocht. Onderzoekers van Virginia State University hebben nu wetenschappelijk bewezen dat het het drinken van twee glazen water voor een maaltijd ervoor zorgt dat je minder eet. Het onderzoek is uitgevoerd onder Amerikaanse volwassenen met obesitas (die waarschijnlijk veel frisdrank drinken).

De proefpersonen die twee glazen water dronken voor de maaltijd waren na drie maanden 2,5 kilo meer afgevallen dan de personen die dit niet deden. Ook na een jaar waren degenen die water dronken beter op gewicht gebleven.

Over het onderzoek
Het onderzoek werd uitgevoerd onder mensen met een leeftijd tussen de 55 en 75 jaar, die overgewicht of obesitas hadden. De oudere volwassenen die een half uur voor het ontbijt twee glazen water dronken, namen gemiddeld 75 calorieën minder aan voedsel tot zich.

 Na jaren van ‘volksverhalen’, zou dit het eerste feitelijke bewijs dat water drinken ook daadwerkelijk helpt, zegt Brenda Davy, een voedingsonderzoeker aan het Virginia Tech in Blacksburg.

Nog geen KRNWTR-drinkfles? Bekijk de nieuwe drinkfles in onze webshop >

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail
2 Reactie's
  • Kortingen Rotterdam
    Geplaatst op 04:17h, 29 juni

    Naar mijn weten werkt het aangezien je door veel vocht gaat zweten en je dus vet kwijtraakt.

  • ian
    Geplaatst op 22:30h, 09 juli

    Of het echt werkt weet ik niet. Wat natuurlijk wel zo is dat je dan geen ongezonde drankjes gaat drinken. Daarnaast vult water heel erg wat weer voorkomt dat je veel gaat eten omdat je sneller verzadigd bent.

Geef een reactie