waterkaraffen en waterflessen

5 Redenen waarom kraanwater goed is voor je hart, je brein en je stofwisseling?

Dagelijks voldoende water drinken kan een aantal gezondheidsproblemen oplossen of voorkomen. Een aantrekkelijke leidingwaterkoeler op het werk of school,  met gekoeld & bruisend water, helpt daarbij. KRNWTR zet 5 vaak voorkomende klachten en de positieve effecten van kraanwater hierop op een rij.

 

1. Kraanwater voorkomt hoofdpijn
Kraanwater voorkomt ook nog eens de meest slopende hoofdpijn van allemaal, migraine. Een onderzoek in Journal of Neurology verrichten een onderzoek tussen mensen die lijden aan migraine. De ene groep kreeg een placebo, de andere werd verteld dat ze 1.5liter water meer moesten drinken, dan ze normaal deden. De groep die 1.5liter water meer dronk ervaarde 21 uur minder pijn en de pijn was minder intensief, dan de placebo groep.

2. Je brein werkt beter
Het drinken van water heeft een positieve invloed op de reactiesnelheid van mensen. Het drinken van 8 tot 10 kopjes water per dag kan je cognitieve vaardigheden verhogen met 30%.

breinHet menselijk brein heeft veel zuurstof nodig om optimaal te functioneren. “Bijna 80 procent van onze hersenen bestaan uit water, dus het is belangrijk dat je er genoeg van binnen krijgt”, verklaart hoofdonderzoeker van de Universiteit van East London Caroline Edmonds. Dus als je veel water drinkt krijgen je hersenen alles wat ze nodig hebben. Wie weinig water drinkt, functioneert ook mentaal slechter.

Bronwater of kraanwater drinken?

Door de KRNWTR waterfles drink je meer water >>

3. Water houdt je alert
Dehydratie is dé oorzaak van vermoeidheid overdag. Dus als je in de middag inzakt en je wanhopig een middag dutje wil doen, drink dan een glas kraanwater. Het zorgt er ook voor dat je beter in je werk bent, of het voorkomt in ieder geval dat je slecht presteert werk. Je hoeft maar voor slecht 2% uit te drogen en je hebt al moeite met je korte termijn geheugen en je focus op je computerscherm.

hart4. Het beschermt je hart
Voldoende water drinken kan de kans op een hartaanval verlagen. Het American Journal of Epidemiology toont in een 6 jaar durend onderzoek aan dat mensen, die dagelijks meer dan 5 glazen water per dag drinken, 41% minder kans hebben op een hartaanval, dan mensen die minder dan 2 glazen per dag drinken.

maag5. Het stimuleert je stofwisseling
Probeer je gewicht te verliezen? Het drinken van water kan je stofwisseling stimuleren (metabolisme). Volgens  de Journal of Clinical Endocrinology and Metabolism neemt de stofwisseling met 30% toe bij gezonde mannen en vrouwen. Dit effect komt al na 10 minuten en bereikt z’n maximum na 30-40 minuten. Het drinken van een of twee glazen voordat je gaat eten zorgt voor een ‘vol’ gevoel, waardoor je minder gaat eten en dus gewicht verliest.

Hoeveel water drink jij op school of op je werk?

Voldoende water drinken is belangrijk. Ons lichaam bestaat voor gemiddeld 70 % uit water. Een belangrijk deel daarvan zit in het bloed en in de hersenen. Ons bloed bestaat voor 92% uit water en onze hersenen voor 90%. Water zorgt ervoor dat voedingsstoffen naar de cellen worden vervoerd en dat afvalstoffen worden afgevoerd.

Verder regelen we met behulp van water onze lichaamstemperatuur en versterken we ons afweersysteem. Kortom, water is erg belangrijk en onmisbaar voor ons lichaam!

EEN WATERKOELER OP DE WATERLEIDING ZORGT ER VOOR DAT JE VOLDOENDE WATER DRINKT. Lees meer over

de KRNWTR WATERKOELERS >

KRNWTR-Waterkoeler-categorie-leiding-waterkoeler-van-hout-op-kantoor    KRNWTR-tappunt-op-school-gekoeld-leidingwaterkoeler