Vitens en Evides bieden hulp aan Haïti

Het team met vijf specialisten van de twee grootste drinkwaterbedrijven van Nederland (Vitens en Evides) is teruggekeerd uit Haïti. Zij verbleven op verzoek van lokale Haïtiaanse autoriteiten een week in het land wat zwaar getroffen is door een aardbeving. Het team heeft ondersteuning geboden bij het provisorisch herstel van de drinkwatervoorziening in de hoofdstad Port-au-Prince.
Reeds voor de aardbeving was de stand van zaken rond het lokale drinkwaterbedrijf CAMEP ver onder Nederlandse maatstaven. Slechts een deel van de inwoners had toegang tot drinkwater en de kwaliteit van het water was zeer wisselend. Door provisorische oplossingen is een deel van de infrastructuur nu weer in gebruik.

Over Vitens-Evides International
Vitens-Evides International is een samenwerking van de twee grootste Nederlandse drinkwaterbedrijven, Vitens en Evides Waterbedrijf samen goed voor 7,7 miljoen mensen in Nederland. De onderneming wil de kennis van Nederland over drinkwater  inzetten om elders in de wereld de drinkwatervoorziening te verbeteren en bijdragen aan de Millennium Development Goals: in 2015 een halvering van het aantal mensen dat geen toegang heeft tot schoon drinkwater.

Vitens is het grootste drinkwaterbedrijf van Nederland
Zorgt voor het drinkwater in de provincies Flevoland, Friesland, Gelderland, Utrecht, Overijssel en een aantal gemeenten in Drenthe en Noord-Holland (5,4 miljoen mensen). Gemiddelde drinkwaterprijs € 1,28 per 1000 liter. Omzet € 450 miljoen. Kun je nagaan hoeveel omzet je kunt maken als jet het verpakt.

Evides levert drinkwater in het zuidelijk deel van Zuid-Holland, in de hele provincie Zeeland en in het uiterste westen van de provincie Brabant (2,5 miljoen mensen). Drinkwaterprijs € 1,- per 1000 liter.Alles weten over de subsidie watertappunt voor scholen?

Brochure aanvragen
X