drinkwater-veilig-zuiveren

Hoe wordt ons drinkwater gezuiverd?

Voordat het water bij ons uit de kraan stroomt, heeft het een lange weg afgelegd om er voor te zorgend dat het water schoon genoeg is om te drinken. Het water dat uit de kraan komt is dus niet zomaar ergens verkrijgbaar. Dat moet eerst gezuiverd worden. Twee derde van de totale hoeveelheid kraanwater in Nederland komt uit de grond(grondwater). Het overige deel komt uit grote rivieren als de Rijn en de Maas of uit de duinen.

 

Zuiveren
De rivieren, de duinen en de bodem noemen we de bronnen van ons kraanwater. De drinkwaterbedrijven moeten er heel wat voor doen om ervoor te zorgen dat het water uit de bodem en rivier uiteindelijk bij jou thuis uit de kraan stroomt. Hoe ze dat zuiveren precies doen, kun je in de video (bron: NTR) en in de afbeeldingen hieronder zien (bron: Evides). Op de website van jouw drinkwaterbedrijf, kun je lezen welke drinkwaterbronnen er in jouw regio zijn en via welke methode het water gezuiverd wordt.

3 redenen om kraanwater te drinken

Drinkwaterwinning uit grondwater:

Drinkwaterwinning uit oppervlaktewater:

Drinkwaterwinning uit duinwater:

Wist je dat we ook KRNWTR-tappunten hebben voor de horeca, bedrijven & scholen? Gekoeld, bruisend en gefilterd kraanwater

waterkoeler-watertappunt-horeca-circl_v2