Triodos bank invsteert in water bottling company

Banken willen geld verdienen en houden zich niet bezig met duurzaamheid. Dat vinden wij niet ok, maar daar nemen de meeste mensen vrede mee. Bij Triodos bank is het anders: zij hebben het in eerste instantie goed voor met deze wereld, en winst maken is voor hun wat dolfijnen zijn voor de tonijnvissers: bijvangst. En toch…

Op de site van Triodos staat immers het volgende: “De bedrijven zijn geselecteerd op basis van hun duurzaamheidsprestaties. Er is geen financiële analyse uitgevoerd. Wij raden u aan om de financiële prestaties van de desbetreffende bedrijven te evalueren voordat u besluit om erin te beleggen.”

De meeste mensen gaan ervan uit, dat als een bank zoiets zo hard van de daken schreeuwt, het wel waar moet zijn. Nou, dat dachten wij ook. Tot we er vandaag op werden gewezen dat je via het Triodos Sustainable Fonds kunt investeren in Cocal Cola Helenic Bottling.Dit bedrijf is gespecialiseerd in het bottelen van bronwater… een onderneming waarvan wij inmiddels weten dat dat alles behalve duurzaam is! Daarom zullen we vandaag de Triodos Bank ook vragen om dit bedrijf niet langer in het fonds op te nemen. We houden je graag op de hoogte!

Guido Bik bedankt voor je attente oog.