Triodos bank invsteert in water bottling company

Banken willen geld verdienen en houden zich niet bezig met duurzaamheid. Dat vinden wij niet ok, maar daar nemen de meeste mensen vrede mee. Bij Triodos bank is het anders: zij hebben het in eerste instantie goed voor met deze wereld, en winst maken is voor hun wat dolfijnen zijn voor de tonijnvissers: bijvangst. En toch…

Op de site van Triodos staat immers het volgende: “De bedrijven zijn geselecteerd op basis van hun duurzaamheidsprestaties. Er is geen financiĆ«le analyse uitgevoerd. Wij raden u aan om de financiĆ«le prestaties van de desbetreffende bedrijven te evalueren voordat u besluit om erin te beleggen.”

De meeste mensen gaan ervan uit, dat als een bank zoiets zo hard van de daken schreeuwt, het wel waar moet zijn. Nou, dat dachten wij ook. Tot we er vandaag op werden gewezen dat je via het Triodos Sustainable Fonds kunt investeren in Cocal Cola Helenic Bottling.Dit bedrijf is gespecialiseerd in het bottelen van bronwater… een onderneming waarvan wij inmiddels weten dat dat alles behalve duurzaam is! Daarom zullen we vandaag de Triodos Bank ook vragen om dit bedrijf niet langer in het fonds op te nemen. We houden je graag op de hoogte!

Guido Bik bedankt voor je attente oog.

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail
3 Reactie's
 • Daphne
  Geplaatst op 08:46h, 27 september

  Bedankt voor de tip! Ben dit voorjaar overgestapt naar de Triodosbank, maar als ze dit soort dingne flikken dan ga ik wel naar een andere (ASN). Ik ga dan ook net als jullie klagen…

 • Huub Mutsaers - Watercompany
  Geplaatst op 09:36h, 28 september

  Terwijl Triodos op kantoor weer het goede voorbeeld geeft met waterkoelers aangesloten o de waterleiding.

  ASN gebruikt die ook maar daar waar geen waterleiding is kiezen ze voor gemakkelijk en plaatsen daar weer een waterkoeler met die grote flessen.

  Valt kennelijk niet mee om alles in lijn te doen

 • Orimar
  Geplaatst op 16:21h, 18 december

  Ja! Hou me aub op de hoogte, ik wilde dit jaar gaan overstappen. Want ze komen als beste uit de eerlijkebankwijzer. (.nl).

Geef een reactie