Theezakje zuivert drinkwater in Afrika. Bronwater niet meer nodig

Geen verpakt drinkwater meer voor Afrika?
Onderzoekers uit Zuid-Afrika hebben een waterzuiverend, nanotech theezakje, dat minder dan de helft van een cent kost, gemaakt. Makkelijk mee te nemen en het werkt direct. Het waterzuiverende theezakje klinkt als het beste idee sinds gesneden brood.

Hoe werkt het theezakje voor drinkwater?
Het theezakje werkt als een mini-waterfilter: ultra-dunne vezels filteren schadelijke stoffen uit je drinkwater, terwijl koolstofkorrels de bacteriën doden. Je stopt het theezakje in de hals van een fles water en je drinkt het water er doorheen. As simple as that!

Marelize Botes, een microbiologisch onderzoeker van de Zuid-Afrikaanse Stellenbosch Universiteit zegt: “De nanovezels zijn biologisch afbreekbaar en hebben geen schadelijke  gevolgen voor het milieu hebben. De grondstoffen van de theezakjesfilter zijn niet giftig voor de mens. ”

Kosten theezakje
Het theezakje kost een minder dan halve cent.  Voor de armsten in de wereld kan dit nog te duur zijn – maar voor de NGO’s?

Bron: www.inhabitat.com

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail
4 Reactie's
 • anne
  Geplaatst op 16:17h, 28 augustus

  hallo,
  in Pakistan is drinkwater tekort waarom brengen we daar niet van die zakjes? mensen die hier vertand van hebben HELP DEZE MENSEN dit is geen eigenbelang maar levens belang!

 • Christiaan
  Geplaatst op 19:13h, 11 oktober

  Mooie ontwikkeling… en ‘dit smaak lekker’ geloof ik meteen 🙂

 • Ben
  Geplaatst op 12:37h, 19 oktober

  Is het zakje voor eenmalig gebruik bedoeld? Bij langdurig gebruik hopen zich bacteriën en verontreinigingen op in het filter, en dat is niet gezond!

 • Tetsuro
  Geplaatst op 17:45h, 20 oktober

  Helemaal zeker weten doe ik het niet, maar (ook gezien de prijs) ik ga ervan uit dat het voor eenmalig gebruik is.

Geef een reactie