Tekort aan schoon drinkwater in Pakistan: Giro 555

Geen zuiver drinkwater.
In Pakistan is er een tekort aan drinkwater. Het water heeft alles weggespoeld. Op dit moment zijn 3 miljoen mensen slachtoffer van de overstromingen.  En in de zwaarst getroffen gebieden is er een dringende behoefte aan voedsel, toiletten en natuurlijk drinkwater.

Nederland helpt
De Nederlandse Organisatie voor Internationale Ontwikkelingssamenwerking (Oxfam) bezorgt drinkwater aan de mensen die door de overstromingen dakloos zijn.

Concreet?

  • Tankwagens voeren drinkwater aan voor de mensen die vastzitten of weggevlucht zijn.
  • Ze leveren waterzuiveringstabletten aan de mensen die niet anders kunnen dan te drinken van vijvers of van ander vervuild water.
  • Bieden trainingen zodat de mensen die in chaotische en gevaarlijke omstandigheden moeten zien te overleven weten hoe ze het water kunnen zuiveren en voldoende aandacht kunnen schenken aan hygiëne.

Vewin wil samenwerken
De Vereniging van waterbedrijven in Nederland (Vewin) wil graag dat overheden, instellingen en bedrijven in de drinkwatersector samenwerken en hun kennis inzetten voor dit soort rampen. In Nederland leven en werken wij al eeuwen met water. Met de meest geavanceerde apparatuur maken wij uit het meest vervuilde rivierwater, schoon en betrouwbaar drinkwater. Waarom niet voor andere landen?

Giro 555
Komende donderdag 26 augustus organiseren de Publieke Omroep, RTL en SBS samen met de Samenwerkende Hulporganisaties (SHO) een Actiedag voor de slachtoffers van de overstromingen in Pakistan, onder de noemer Actie 555. Wil je de slachtoffers in Pakistan helpen? Giro 555 Pakistan

Parnters van de Samenwerkende Hulporganisaties:

ICCO & Kerk in Actie
Oxfam Novib
Nederlandse Rode Kruis
Cordaid Mensen in Nood
Tear
Terre des Hommes
UNICEF Nederland
Save The Children
World Vision
Stichting Vluchteling