Studenten Universiteit Utrecht leveren plastic waterflesjes in

Op 22 maart, Wereld Waterdag, hebben ruim 300 Utrechtse studenten hun plastic flesje ingeruild voor een gratis duurzame roestvrijstalen drinkfles van KRNWTR. Om de opening van een nieuw openbaar tappunt van Join the Pipe te vieren, kregen de eerste 300 gebruikers ervan een gratis KRNWTR drinkfles aangeboden door de Universiteit en Rabobank Utrecht. Het enige wat ze hiervoor moesten doen, was hun oude plastic flesje inleveren.

Rondom de opening van het tappunt werden in het studiecentrum DIEP presentaties gehouden over ondernemen en duurzaamheid, georganiseerd door Pepijn Veling . Onder het thema ‘Laat je niet flessen’ liet hij ook posters ontwikkelen die studenten moeten wijzen op de verschillen van bronwater en kraanwater.

Onderzoek heeft uitgewezen dat ruim 80% van de Nederlandse vrouwen hun flesjes opnieuw met water vullen. Maar omdat zo’n wegwerpflesje niet voor geschikt is geschikt is voor langdurig gebruik, wordt het regelmatig door een nieuwe vervangen. Na een korte rondvraag op de Uithof werd door een overgrote meerderheid bevestigd dat ook studenten hun dure flesjes opnieuw vullen met kraanwater. Een veelgehoord argument is dat velen het belachelijk te vinden zo veel te betalen voor bronwater, als ze het verschil niet eens kunnen proeven. Beluister hier een fragment op NOS op 3.

Bij WeTapWater vinden we dat je er trots op mag zijn als je liever kraanwater drinkt dan bronwater, en vinden dat je dat ook mag laten zien. Want waarom zou je reclame blijven maken voor het merk dat op je flesje zit, terwijl je gewoon kraanwater drinkt. Maak van kraanwater drinken een krachtig statement voor duurzaamheid.