Studenten gezocht voor Nudge WaterWars: strijd tegen plastic flesjes

Nederlanders kopen gezamenlijk zo’n 500.000 plastic waterflesjes per dag. Hoe kunnen we dit aantal terugdringen? Vier studententeams proberen op 30 en 31 oktober het beste antwoord op deze vraag te geven tijdens de Nudge Waterwars.

Het bottelen van water in plastic flesjes betekent een enorme belasting voor het milieu. Ondanks het feit dat er al veel partijen zijn die wijzen op de voordelen van kraanwater ten opzichte van gebotteld mineraalwater, kopen veel mensen nog steeds plastic flesjes water.

In de Nudge WaterWars – een wedstrijd waar verschillende studententeams strijden om het beste idee – vraagt Nudge studenten om een plan te ontwikkelen dat het gebruik van mineraalwater uit plastic waterflesjes flink vermindert.

Deelname

Studenten met goede ideeën kunnen zich opgeven op Nudge.nl. Uit de inschrijvingen worden de meest veelbelovende kandidaten geselecteerd. Zij zullen het in vier teams op 30 en 31 oktober tegen elkaar opnemen. Elk team wordt begeleid door een ervaren consultant van adviesorganisatie Accenture.

Prijs en klimaatexpeditie 11 november, de dag van de officiële lancering van Nudge, worden de winnaars van de Nudge WaterWars bekend gemaakt. Accenture heeft een bedrag van 20.000 euro beschikbaar gesteld om het beste plan daadwerkelijk uit te voeren. Bovendien gaat het winnende team samen met 5 CEO’s op een klimaatexpeditie naar Groenland om met eigen ogen de gevolgen van klimaatverandering te zien.

Kijk voor meer informatie op http://nudge.nl/nieuws/43-nudge-waterwars-strijd-tegen-plastic-flesjes